Ιστορική αλλαγή στο Top 2 – Πτώση για Τσιτσιπά, Σάκκαρη

από AllAboutARIS

Για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2003, οι δύο πρώτες θέσεις στο ranking της ATP καταλαμβάνονται από παίκτες που δεν λέγονται Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ ή Νόβακ Τζόκοβιτς (ή αλλιώς Big 3)!
Η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό Roland Garros έφερε ιστορική αλλαγή, καθώς ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Σάσα Ζβέρεφ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.2! Ο 26χρονος Ρώσος ήταν στο Νο.1 για τρεις εβδομάδες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από την πλευρά του, έπεσε στο Νο.3, βγαίνοντας από το Top 2 για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018. Όλα αυτά, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ παραμονής στο Νο.1 του κόσμου που κατέχει η Στέφι Γκραφ (377 εβδομάδες)!

Σε ό,τι αφορά τα άλλε μέλη του Big 3, ο Ράφα Ναδάλ είναι στο Νο.4 και ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατρακυλήσει στο Νο.68.

«Θύμα» της αφαίρεσης των βαθμών από το γαλλικό σλαμ είναι και ο περσινός φιναλίστ Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.6), που βγήκε από την τοπ πεντάδα για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο το 2021. Τη θέση του πήρε ο φετινός φιναλίστ Κάσπερ Ρουντ, που έγινε ο πρώτος Νορβηγός που φτάνει στο Top 5.

Στο Top 50 επέστρεψε ο Άντι Μάρεϊ για το πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια (Νο.47) και με μια καλή πορεία στο Queen’s μπορεί να είναι και seeded στο Wimbledon. Το θέμα είναι, βέβαια, να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς που αντιμετώπισε χθες στον τελικό της Στουτγκάρδης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο θριαμβευτής του Ντεν Μπος Τιμ Βαν Ριτχόβεν έκανε άλμα 99 θέσεων (!) και από το Νο.205 ανέβηκε στο Νο.106 του κόσμου!

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία της στο Νότιγχαμ (όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια που την απέκλεισε) και έπεσε στο Νο.6 του κόσμου. Στην πρώτη πεντάδα επέστρεψε η Αρίνα Σαμπαλένκα, φιναλίστ του Libema Open. Στην WTA η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό RG έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα