Νικηφόρος πρεμιέρα στο Erste Bank Open για τον Τσιτσιπά! (vid)

από AllAboutARIS

Τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.5), όμως βγήκε αλώβητος και επικράτησε του 29χρονου Αυστριακού (Νο.155) με 7-6(2), 6-2 σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Τα δύσκολα, πάντως, αρχίζουν από νωρίς, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο (27/10, περίπου στις 20.30) στη φάση των «16» τον Μπόρνα Τσόριτς, Νο.27 στον κόσμο. Στο head to head, μάλιστα, ο Κροάτης προηγείται με 2-1, έχοντας υποχρεώσει τον Στεφ σε δύο σερί οδυνηρές ήττες σε US Open 2020 (τρίτος γύρος) και Σινσινάτι 2022 (τελικός).

Ο Στέφανος είδε τον αντίπαλό να… εμπνέεται από την υποστήριξη του κοινού και να τον ταλαιπωρεί στο πρώτο σετ, όπου ήταν εμφανή και τα νεύρα του 24χρονου τενίστα. Έμεινε, ωστόσο, όρθιος στο τάι μπρέικ και στη συνέχεια απλά… έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!

Μετά από τρία χαμένα μπρέικ πόιντ στο μαραθώνιο δεύτερο γκέιμ, ο Στεφ είχε ένα γεμάτο λάθη service game στο 3-3, που είχε ως αποτέλεσμα το μπρέικ του Νόβακ. Ο Αυστριακός, όμως, δεν άντεξε την πίεση στο επόμενο γκέιμ και ο Τσιτσιπάς είχε την άμεση απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Προτεινόμενα Άρθρα