Αδίκησε τον εαυτό του, έσωσε τον βαθμό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Φετφατζίδη

Το ματς του Περιστερίου ήταν η χαρά του ποδοσφαίρου για τον ουδέτερο. Για τον ΑΡΗ από την άλλη, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. 

Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και κατάφεραν να επιστρέφουν με ισάριθμα γκολ, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2 ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο 24′ με τον Βέλλιο, σε φάση όπου υπάρχει παράβαση του Μανούσου πάνω στον Ένινγκ. Ο τρομερός Φετφατζίδης δημιούργησε το γκολ του Γκάμα λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (45’+3′), για να απαντήσει με αριστερό σουτ (90’+3′) στο εύστοχο πέναλτι του Μανούσου με το οποίο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται στο 83′.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα προβλήματα για τον ΑΡΗ, αφού στο ζέσταμα ο Κόρχουτ αισθάνθηκε ενοχλήσεις ενώ στο ημίχρονο ο Ντιγκινί έγινε αλλαγή λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. 

ΑΡΗΣ
: Μία αλλαγή και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής (4-2-3-1)

Ηταη γνωστό πριν το ματς ότι ο Φάμπιαν Έμαν θα επσιτρέψει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Μόνο που λίγο πριν την σέντρα προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Κόρχουτ. Ο Ούγγρος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός, με τον Σούντγκρεν να παίρνει την θέση του. 

Ο Σουηδός ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σάσα στο αριστερό και τους Βέλεθ-Ρόουζ στα στόπερ. Μπα-Ματίγια ήταν πάλι στην μεσαία γραμμή. Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφαζίδης παρέμειναν πίσω από τον Ντάνιελ Λάρσον.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μακριά από αλλαγές ο Παντελίδης (4-2-3-1)

Ο Έλληνας τεχνικός μετράει μόλις λίγα 24ωρα στον πάγκο του Ατρομήτου κι έτσι απέφυγε να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, επιλέγοντας αυτήν που αγωνίστηκε κόντρα στην Ξάνθη πριν μία εβδομάδα.

Ο Μέγερι ήταν στο τέρμα. Γκάλο-Ταλόσα ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τους Ρισβάνη-Γούτα στα στόπερ. Ο Μπαένα ήταν μαζί με τον Χαρίση στην μεσαία γραμμή. Λίγο πιο μπροστά κινούταν ο Ανδρούτσος, με τους Νσικουλού-Μανούσο στα εξτρέμ και τον Βέλλιο στην κορυφή. 

Ανούσια κατοχή ο ΑΡΗΣ και… 1-0 ο Ατρόμητος

Ο ΑΡΗΣ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος όσον αφορά την κατοχή αλλά δυσκολευόταν τόσο στην τελική πάσα όσο και στην τελική προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα 30 λεπτά δεν είχε ουτε τελική. Από την άλλη βέβαια ούτε ο Ατρόμητος ήταν απειλητικός αλλά πατούσε περισσότερο στην περιοχή του Έμαν και στο 24′ πήρε το προβάδισμα. Ο Βέλλιος σκόραρε με γυριστό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι. Φάση στην οποία ο ΑΡΗΣ “φώναξε” για φάουλ του Έλληνα φορ αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει φάουλ για που Μανούσου πάνω στον Βέλεθ.

Το πήρε πάνω του ο “Φέτφα” με συμπαραστάτη τον Γκάμα

Όσο ο ΑΡΗΣ έδειχνε να μην έχει κάποιο ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, τόσο αυξάνονταν οι πρωτοβουλίες του Γιάννη Φετφατζίδη από την δεξιά πλευρά. Ο διεθνής εξτρέμ κέρδισε αρκετά κόρνερ που δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα αλλά στις καθυστερήσεις ήταν πιο ουσιαστικός από ποτέ. Συγκεκριμένα βρήκε με εξαιρετικό τακουνάκι τον Γκάμα μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος απέφυγε τον αντίπαλό του και με αριστερό σουτ σκόραρε στην αριστερή γωνία του Μέγερι για το 1-1 του πρώτου μέρους. 

Η αναγκαστική αλλαγή και η υπεροχή χωρίς ουσία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΑΡΗ. Ο Μαντσίνι πέρασε στην θέση του Ντιγκινί ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αστράγαλο.

Ο Αργεντινός αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ, σε μία επανάληψη η οποία μέχρι το 65′ είχε έναν ΑΡΗ που πίεζε, ήλεγχε το ματς αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη τελική. Στο διάστημα αυτό, ο Ατρόμητος ήταν που είχε την δική του μεγάλη στιγμή, με το δοκάρι του Ουγκράι στο 67ο λεπτό. 

Η μεγάλη ευκαιρία του Μαντσίνι και το… έγκλημα του Ματίγια

Στο 79′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος. Φετφατζίδης και Μαντσίνι συνδυάστηκαν ωραία, ο Αργεντινός βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το αριστερό πλασέ του πέρασε άουτ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν και πάλι. Μετά από εγκληματικό λάθος του Ματίγια ο Ουγκράι τσίμπησε την μπάλα στην περιοχή και ανετράπη από τον Μπα. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μανούσος στο 83′ έκανε το 2-1. 

Μία ομάδα μόνος του ο “Φέτφα” και ξανά ισοπαλία!

Ο Φετφατζίδης ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα σε όλο το ματς. Αφού λοιπόν δημιούργησε το πρώτο γκολ της ομάδας του, την βοήθησε να σώσει και τον βαθμό αλλά αυτή τη φορά με τον ρόλο του εκτελεστή. 

Ο διεθνής άσσος κινήθηκε ωραία στην άμυνα του Ατρομήτου και με σουτ εντός περιοχής έφερε ξανά το ματς στα ίσια, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ρισβάνης είπε “όχι” στο ολικό comeback!

Αμέσως μετά το γκολ του Φετφατζίδη ο ΑΡΗΣ βγήκε μπροστά για να ολοκληρώσει την ανατροπή του. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά όταν στο 90’+5′ ο Σάσα έπιασε το γυριστό στην περιοχή αλλά ο Ρισβάνης απομάκρυνε τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
4ΟΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ (ΧΑΝΙΩΝ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (ΑΘΗΝΩΝ)
ΒΟΗΘΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΠΤΟΣΟΓΛΟΥ (ΑΘΗΝΩΝ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75′ Χαρίσης/28′ Μπα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 24′ Βέλλιος. 86′ Μανούσος (πεν.)/45’+3′ Γκάμα, 90’+3′ Φετφατζίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γούτας, Χαρίσης, Γκάλο, Ανδρούτσος (77′ Γιακουμάκης), Μπαένα (63′ Μάντσον), Ενσικουλού (55′ Ουγκράι), Μανούσος, Ταλόσα, Βέλλιος, Ρισβάνης

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σάσα, Βέλεθ, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Μπα (90′ Μαρτίνες), Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (82′ Τόνσο), Νιτγκινί (46′ Μαντσίνι), Λάρσον

Προτεινόμενα Άρθρα