Ακόμα ψάχνεται…

από AllAboutARIS

Αισθητά βελτιωμένοι οι «κίτρινοι», που παρόλα αυτά δεν πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα

Χωρίς νίκη παραμένει ο ΑΡΗΣ μετά από τρεις αγωνιστικές στη Volleyleague, αφού δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στον Φοίνικα Σύρου, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-3 σετ, στη Μίκρα.

Παρά τις βασικές απουσίες των Αρμενάκη και Ντίνα, οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι, με τους Ρόλιτς και Γάτση, να αφήνουν καλές εντυπώσεις. Ωστόσο, τα αρκετά κενά διαστήματα που είχε η ομάδα του Κράβαρικ στο παιχνίδι της, όπως και η ανωτερότητα αυτής της Σύρου, στοίχησαν και πάλι, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τους «πειρατές».

Ξεκίνησε καλά, αλλά….

Με μπροστάρη τον Κυριακίδη, άξιο συμπαραστάτη τον Ρόλιτς και καλή υποδοχή, ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων (8-5) στο πρώτο τεχνικό τάιμ. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +4 (12-8), πριν όμως ο Φοίνικας αντιδράσει, και μετά το τάιμ άουτ του Ανδρεόπουλου, κάνει την ανατροπή και προηγηθεί με 12-13.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν προηγούμενοι με 14-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, ενώ με ξέσπασμα στο φινάλε, έκαναν εύκολα το 0-1, με 19-25.

( Ξανά) Έπαθε… και έμαθε

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου σετ, με τον ΑΡΗ να πατάει καλά και να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα. Μάλιστα, όπως και στο πρώτο σετ, προηγήθηκε για πρώτη φορά με +4 στο 12-8. Πάλι όμως, δεν διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που «έχτισε».

Σταδιακά ο Φοίνικας άρχισε να μειώνει τη διαφορά, μέχρι που ισοφάρισε σε 20-20, ενώ στην επόμενη φάση πέρασε ξανά μπροστά, με 20-21. Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε παίρνοντας σημαντικούς πόντους από τον Κυριακίδη, και χάρη σε μπλοκ του Γάτση, έκανε το 26-24 και ισοφάρισε σε 1-1.

Πάτησε το «γκάζι» ο Φοίνικας

Βελτιωμένος κατά πολύ εμφανίστηκε ο Φοίνικας Σύρου στο τρίτο σετ. Αν και ο ΑΡΗΣ ήταν κοντά στο σκορ στο ξεκίνημα του, από το 8-10 οι παίκτες του Κράβαρικ μπλόκαραν, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς (10-16) και με το εμφατικό 14-25 , να περάσουν ξανά μπροστά στα σετ, με 1-2.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και το πάλεψαν στο τέταρτο σετ, ώστε να οδηγήσουν τον αγώνα στο τάι μπρέικ, η Σύρος όμως ήταν ανώτερη και πάλι, και με το 21-25 έκανε το 1-3, φεύγοντας νικήτρια από τη Μίκρα.

Τα σετ του αγώνα: 19-25, 26-24, 14-25, 21-25.

Προτεινόμενα Άρθρα