Καλαϊτζής: "Νιώθω θαυμασμό για τον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ, αλλά και του Παναθηναικού Γιώργος Καλαϊτζής εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια των "κιτρίνων", τόνισε ότι μπαίνουν υγιείς βάσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ και του Παναθηναικό, αλλά και ο κορυφαίος στην τελευταία νίκη των «κιτρίνων» επί των πρωταθλητών Ελλάδος, Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε στα «Α.Ν. 98,7» και στην εκπομπή «Baseline» του Σταμάτη Μουρελή για το ντέρμπι της Κυριακής ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια της διοίκησης, να μπουν υγιείς βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Αρχικά ο Γιώργος Καλαϊτζής τόνισε: «Έριξα τίτλους τέλους στο επαγγελματικό μπάσκετ και παίζω πλέον στην ομάδα του Δούκα, στην Β’ Εθνική. Θα μείνω στο  μπάσκετ αλλά το σβήνω σιγά σιγά. Θα το υπηρετήσω, 20 χρόνια είναι πολλά. Το αγαπώ πολύ για να το σταματήσω, έστω και μετά και με κάποιους φίλους θα παίζω μπάσκετ».
Αναφερόμενος στην νίκη με 82-75 στις 24 Φεβρουαρίου του 2008 είπε: «Αν  θυμηθώ τα γκαρντ με Διαμαντίδη, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους, και οι τρεις παίζανε τότε πολύ εύκολα στην Μικτή Ευρώπης και θα… μαλώνανε ποιος θα ξεκινούσε στην πεντάδα. Για να μην πω ότι έπρεπε να παίζουν και οι τρεις. Ήταν ο γνωστός Παναθηναικός» και πρόσθεσε για την θητεία του στον ΑΡΗ: «Με τον ΑΡΗ τότε αδικούσαμε τους εαυτούς μας όταν δύο χρόνια, με την ομάδα να προκρίνεται στους «16» της Ευρωλίγκα, να μην μπορούμε να πάρουμε την τρίτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι χρονιές τότε, η αίσθηση που έχω από την κόσμο, ήταν ανεπανάληπτες, είμαι πολύ τυχερός που έζησα αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα βλέποντας γεμάτο το Αλεξάνδρειο όπως όταν ήμουν μικρός».
Για το ντέρμπι της Κυριακής είπε: «Θεωρητικά αλλά και πρακτικά φαβορί είναι ο Παναθηναικός. Νομίζω ότι ούτε ο Παναθηναικός, ούτε ο ΑΡΗΣ έχουν φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελαν. Αυτά τα παιχνίδια είναι πιο εύκολα για την ομάδα που κυνηγάει να κάνει κάτι μεγάλο. Θεωρώ ότι οι παίκτες του ΑΡΗ θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν πρόκληση, σαν  μια γιορτή. Πάντα όταν παίζεις χωρίς άγχος, πάντα έχεις καλύτερη απόδοση και προσδοκάς για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Επειδή και ο Παναθηναικός δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, δεν έχει βρει ρυθμό. Έχει… χτυπηθεί από τραυματισμούς, οι παίκτες που έχουν βασικό ρόλο δεν έχουν ξεκουραστεί και αυτό το πληρώνει. Αλλά ο Παναθηναικός είναι πάντα Παναθηναικός και νομίζω τώρα ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. Το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως περιμένω να είναι ενδιαφέρον».
Για την έδρα και τον ενθουσιασμό των «κιτρίνων» είπε: «Παίζουν ρόλο, αυτό που αλλάζει στην ομάδα από Σάββατο σε Σάββατο είναι η ψυχολογία, δεν είναι οι μπασκέτες ούτε οι κανονισμοί. Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ψυχολογίας και σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ έχει το πλεονέκτημα, απλά πρέπει να το μετατρέψει σε μπασκετική απόδοση για να κερδίσει. Από την άλλη και ο Παναθηναικός θα δούμε πως θα διαχειριστεί το δικό του κομμάτι, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει».
Αναφορικά με το πλάνο του ΑΡΗ, να στηρίξει νεαρούς Έλληνες παίκτες τόνισε: «Και πέρυσι ο ΑΡΗΣ είχε τα ίδια προβλήματα και την ίδια λογική. Βλέπω με θαυμασμό αυτό που κάνει ο ΑΡΗΣ. Μπορεί αναγκαστικά να  μπήκε σε αυτή την λογική αλλά εύχομαι να το συνεχίσει και για τα υπόλοιπα χρόνια και να το πράξουν και οι άλλες ομάδες. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Βλέπω την προσπάθεια του ΑΡΗ με θαυμασμό» και συμπλήρωσε: «Για να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να κατοχυρώσεις όλα τα υπόλοιπα. Να έχεις έναν σύλλογο που να έχει υγεία, να έχεις κόσμο που να στηρίζει την ομάδα, αλλά και άλλα πράγματα σε οργανωτικό επίπεδο. Ο  ΑΡΗΣ δεν μπορεί να κάνει τώρα πρωταθλητισμό αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν άψογα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλοι πρέπει να την στηρίξουν, μιλάω και για τους παίκτες οι οποίοι το κάνουν και με το παραπάνω και ο προπονητής. Είναι κρίμα ο φίλαθλος να έχει την απαίτηση αυτή την συγκεκριμένη στιγμή να έχει την απαίτηση από την ομάδα να παίξει Ευρωλίγκα, να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχει βάλει τις βάσεις, τα θεμέλια σωστά από την αρχή. Γήπεδο έχει όπως και κόσμο. Όταν θα φτάσει στο σημείο να μην χρωστάει σε κανέναν και να θέλει πάλι ένας παίκτης να παίξει για τον ΑΡΗ όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα είναι έτοιμος για πρωταθλητισμό.».
Ο Γιώργος Καλαϊτζής συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι μπασκετικός, γι’ αυτό και τα δύο τελευταία χρόνια έχει αγαπήσει την ομάδα. Όπως και τότε που ήμουν εγώ στην ομάδα, θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα μετά από πολλά χρόνια, όπου όλοι είχαμε μείνει με ανοιχτό το στόμα. Άρα ο κόσμος ξέρει και κάνει υπομονή, μπορεί να περιμένει. Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι Μποχωρίδης και Βεζένκοφ αλλά και τα άλλα νεαρά παιδιά που έχει, το «στοίχημα» είναι να μείνουν στην ομάδα, να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Και αυτοί να βοηθήσουν την ομάδα, και η ομάδα αυτούς για να έχουν κέρδος όλοι. Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να συμβάλουν και άλλοι παράγοντες. Νομίζω ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. Η προσπάθεια που γίνεται διοικητικά, επειδή γνωρίζω και τον κ. Αρβανίτη και τον τρόπο που σκέφτονται, έχουν ένα υγιές σενάριο στο μυαλό τους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια» και συμπλήρωσε για τα… προηγούμενα χρόνια: «Νομίζω ο καθένας μπορεί να κρίνει, νοήμονες είμαστε όλοι, ξέρουμε τι έχει γίνει. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, πρέπει να κοιτάξουμε το καινούργιο. Όλοι κάποια στιγμή ήμασταν ΑΡΗΣ, θέλουμε να είναι πάλι δυνατός. Είναι στο χέρι του. Έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, τους παίκτες, στον πάγκο και στην διοίκηση, κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξουν αλλά η φιλοσοφία να παραμείνει η ίδια. Αυτό είναι το στοίχημα και η υπομονή που πρέπει να κάνουν όλοι».

Προτεινόμενα Άρθρα