«Υποχρέωση απέναντι στον Σύλλογο»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, Τάσος Οικονόμου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS ON AIR» και μίλησε για την γιορτή των 10+1 χρόνων ζωής του Συλλόγου, την συνεργασία με τον Άλεξ Κάλας, το θέμα της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ αλλά και το τμήμα βόλει.

Αναφορικά με την γιορτή για τα 100+1 χρόνια του ΑΡΗ είπε: «Θα τιμηθούν άνθρωποι με συνεισφορά στον Σύλλογο, όπως είναι παλιοί πρόεδροι, παλιοί αθλητές, πρόσωπα που επίσης έχουν προσφέρει στον ΑΡΗ. Έστω και καθυστερημένα, γιατί πέρυσι έγινε μόνο μία εκδήλωση, αυτή στο Αλεξάνδρειο, και αυτή θεωρώ ότι συνδυάζεται με την προηγούμενη χρονιά, είναι στο ξεκίνημα του καινούργιου αιώνα» και πρόσθεσε: «Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ερασιτέχνη και την ΚΜΑ.Τα χρήματα που ίσως μπουν στα ταμεία του ΑΣ είναι πενιχρά, αν είναι 2.000-3.000. Έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στον Σύλλογο, όπως κάθε χρόνο γιορτάζαμε τα γενέθλια του ΑΡΗ με εκδηλώσεις στο Αλεξάνδρειο όπου μαζεύονταν και οι αθλητές, φέτος το κάναμε και ίσως για λόγους, επειδή έχουμε φτάσει στον… πυθμένα, με μία λιτή εκδήλωση να γιορτάσουμε τα γενέθλια. Εμείς θεωρούμε ότι με αυτή την εκδήλωση θα θυμηθούμε ότι ήμαστε Αρειανοί, παράτα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς ήμαστε ΑΡΗΣ και πρέπει να συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε: «Θα είναι παλιοί πρόεδροι, αθλητές, άνθρωποι που έχουν βοηθήσει. Δεν θέλω να μπω σε ονόματα, ας τα κρατήσουμε έκπληξη» ενώ πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα με τους αθλητές κάτω των 21 ετών».

Για την συγκρότηση σε σώμα της νέας διοίκησης του ΑΣ: «Σήμερα θα συγκροτηθεί η διοίκηση σε σώμα. Υπήρχε διοίκηση, η οποία συνέχισε να… τρέχει τα θέματα. Περιμέναμε απλά την έγκριση από το Ειρηνοδικείο, θα συγκροτηθεί πλέον σε σώμα, με πρόεδρο, γραμματέα και τα υπόλοιπα μέλη και θα συνεχίσει κανονικά».

Για την συνεργασία με τον Άλεξ Κάλας: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συνεργασία με τον κ.Κάλας, έχουμε άψογη συνεργασία και με τον συνεργάτη του, τον κ. Καλαιτζίδη. Και στο οικονομικό κομμάτι. Στο αγωνιστικό βλέπουμε μία ανάκαμψη της ομάδας, και περιμένουμε, αυτό που είπε και ο Δημήτρης Καλαιτζίδης, την άνοδο την οποία δεν θα πανηγυρίσουμε γιατί το θεωρούμε κάτι δεδομένο».

Για την πορεία της διαδικασίας εκκαθάρισης: «Έχοντας επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, βρισκόμαστε στην φάση της καταγραφής των υποχρεώσεων και των περιουσιακών στοιχείων του Συλλόγου, αυτά τα καταγραφούν σε έναν ισολογισμό. Μετά είναι δουλειά των νομικών να ξεκινήσουν την διαδικασία επαφών με αυτούς στους οποίους υπάρχουν υποχρεώσεις από την ΠΑΕ».

 
Για τις καταγγελίες του Ντόχερτι και τα προβλήματα της ομάδας βόλει πρόσθεσε: «Τελευταία ασχολήθηκα με το βόλεϊ γιατί φτάσαμε στο ναδίρ. Μίλησα με τους παίκτες, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα για να δοθούν χρήματα και από διάφορους εξωδιοικητικούς παράγοντες συγκεντρώθηκε ένα ποσό, το οποίο μοιράστηκε στους αθλητές. Ο Ντόχερτι είχε πρόβλημα, όπως μίλησα και με τον Γιάννη Μέλκα, εκτός από τα οφειλόμενα προς αυτόν, είχε βρει και μία απασχόληση στις Η.Π.Α και έπρεπε μέχρι τέλος του μήνα να φύγει από την Θεσσαλονίκη. Αυτά που είπε, ορισμένα έχουν μία μικρή δόση αλήθειας αλλά τα περισσότερα είναι υπερβολικά, όπως ότι δεν είχε να φάει.  Θα δώσουμε χρήματα στους αθλητές του βόλεϊ και σε αυτή την εβδομάδα ενώ στόχος μαζί με το Ποδοσφαιρικό τμήμα, στους δύο επόμενους αγώνες με Πανσερραικό και Καβάλα, να βάλουμε μία οικονομική ενίσχυση για το τμήμα βόλεϊ ένα ευρώ για να το βοηθήσουμε».

Για την προσπάθεια παραμονής της ανδρικής ομάδας βόλει στην Α1 πρόσθεσε: «Η ομάδα πρέπει να μείνει στην κατηγορία, το ξέρουν όλοι αυτό. Δεν βολεύει κανέναν να πάει η ομάδα στην Α2. Έχουμε επαφές με ανθρώπους που έχουν βοηθήσουν το τμήμα, για διάφορους λόγους κάποιοι δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Θέλουμε να «σώσουμε την παρτίδα» και να κάνουμε ένα πλάνο για την επομένη μέρα, ανανέωσης και με δύο-τρεις έμπειρους παίκτες, ένα σχετικά χαμηλότερο μπάτζετ, να κάνουμε μία καλύτερη ομάδα για του χρόνου. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ αλλά και να παίξουμε θεωρώ ότι η ομάδα θα βρει την δύναμη να παραμείνει στην κατηγορία».

Για τις συμφωνίες για τις Ακαδημίες μπάσκετ με την ΚΑΕ και του ποδοσφαίρου με ιδιώτη, κατά πόσο είναι διαφορετικές στρατηγικές είπε: «Δεν είναι διαφορετικές στρατηγικές. Συνεργαζόμαστε με την ΚΑΕ αλλά και με ιδιώτη. Έχουμε κάνει συμφωνίες οι οποίες οριοθετούν τις υποχρεώσεις αυτών που αναλαμβάνουν τα θέματα των Ακαδημιών. Συνεργαζόμαστε με την ΚΑΕ, όπου υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν τα θέματα. Και από… πάνω υπάρχει ο ΑΣ που ελέγχει την κατάσταση. Αν δούμε ότι κάπου ξεφεύγει η κατάσταση, υπάρχουν  οφειλές για παράδειγμα προς προπονητές, ο ΑΣ θα παρέμβει» και συμπλήρωσε για τις μικρές ηλικιακά ομάδες ποδοσφαίρου: «Οι μικρές ομάδες μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και είναι υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη.

 

Ο κ.Οικονόμου συνέχισε λέγοντας : «Με ενδιαφέρει η βιωσιμότητα και το αύριο του Συλλόγου. Το φυσικό αέριο είχε χρέος 80.000 ευρώ και μπορέσαμε να το μειώσουμε στο μισό, είναι μεγάλο πρόβλημα και υπάρχει καθυστέρηση σε ορισμένους ανθρώπους που εργάζονται ως προσωπικό, γιατί το ποσό που έπρεπε να δώσουμε ήταν πάνω από τις δυνατότητες του Συλλόγου. Τώρα ενημερώθηκα για τις 100 δόσεις, πρέπει να το δούμε αυτό για το ΙΚΑ και μένει η Εφορεία που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και υπάρχουν και δικαστήρια. Για μένα τα βασικά ζητήματα είναι το προσωπικό, το φυσικό αέριο και οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ».

 

Για την μπουτίκ και το θέμα με την «ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ» είπε: «Με την ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ο Ερασιτέχνης είχε έρθει σε μία συμφωνία, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης από το 2007 ως το 2017. Η ΑΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ δραστηριοποιήθηκε τα καλά… χρόνια του ΑΡΗ, τα τελευταία τρία χρόνια όμως δεν υπάρχει, αλλά τα κτήρια είναι μισθωμένα στην εταιρεία. Αυτό είναι το μεγάλο «αγκάθι», μιλήσαμε με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν για να φτάσουμε σε μία λύση. Να αποσυρθούν και να καταγγείλουμε το συμφωνητικό, ζητάνε όμως κάποια οικονομικά ανταλλάγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Λένε ότι είναι χαμένα αυτά τα χρόνια, ζητάνε από τον ΑΣ να συνεισφέρει στο οικονομικό. Εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση, δική τους υποχρέωση ήταν να πληρώνουν τα ενοίκια που έπρεπε να πληρώνουν και δεν πήρε ο ΑΣ τίποτα από το 2007. Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο και δεν μπορούμε να νοικιάσουμε τους χώρους, για μπυραρία, για μπουτίκ. Αν ανέβει το ποδόσφαιρο ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε σε μία λύση».

 

Για την πρόταση του κ. Ρετζεπέρη να αναλάβει τις Ακαδημίες του γυναικείου βόλει είπε: «Ναι υπάρχει ουσιαστικά συμφωνία για να αναλάβει τα τμήματα του γυναικείου, απλά θέλουμε να τελειώσει τις υποχρεώσεις της η ομάδα, να ανέβει κατηγορία και να κλείσει η συνεργασία είναι τυπικό το θέμα. Πέρυσι χάθηκε στο… παραπέντε η άνοδος, υπήρχε η διάθεση και τότε να βοηθήσει και να συνεργαστούμε. Μεγάλο οικονομικό κομμάτι είναι στις πλάτες του και είναι καλό να το διαχειριστεί ο ίδιος, όπως και τις Ακαδημίες» και πρόσθεσε για την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας γυναικών βόλει: «Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλα τμήματα όπως το χάντμπολ, απλά ψάχνουμε ανθρώπους. Όπως το γυναικείο μπάσκετ».

Για την απόφαση υποβιβασμού του γυναικείου τμήματος μπάσκετ είπε: «Η απόφαση ναι ήταν ντροπιαστική αλλά ένα μπάτζετ 80.000 ευρώ συν τις μετακινήσεις δεν μπορούσε να το καλύψει ο Σύλλογος» και πρόσθεσε: «Πρώτο μας μέλημα είναι το οικονομικό, να λύσουμε προβλήματα και μετά τα τμήματα. Δεν τα έχουμε παραμελήσει αλλά δεν μπορούμε να πρωταγωνιστούμε σε όλα τα αθλήματα, μερικά από τα οποία δυστυχώς δεν έχουν έσοδα».

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα