"Δεν κωλώνουμε πουθενά"

από AllAboutARIS

Ο Αντιρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την υγεία του Γιάννη Ψηφίδη:

«Περιμένουμε να βγει από το νοσοκομείο μετά την ταλαιπωρία που είχε με την υγεία του, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είναι σκληρό καρύδι και αυτό θα είναι περαστικό».

Για το συμπέρασμα που έχει βγάλει μετά τους πρώτους μήνες ενασχόλησης με τον Ερασιτέχνη:

«Πολλά μέτωπα ανοιχτά και πρέπει να βάλουμε μια σειρά. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, γιατί από την στιγμή που το ποδόσφαιρο έπεσε στην Γ΄ Εθνική, τα κύρια έσοδα που ερχόταν στον Ερασιτέχνη χάθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται, όσο είναι δυνατόν, μια νοικοκυροσύνη, μια ρέγουλα για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα. Όταν δεν υπάρχει αυτή η ρέγουλα, υπάρχουν κάποιες… σπατάλες, σύμφωνα με τα έσοδα, και κάνουν κακό στον Σύλλογο. Το κύριο πρόβλημα είναι η ρευστότητα. Όταν υπάρχει χρήμα και λάθος να κάνεις μπορείς να το καλύψεις. Όταν δεν υπάρχει, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να τα μοιράσεις με τέτοιον τρόπο που να μην έχεις πρόβλημα».

Για το αν είχαν γνώση του τι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν:

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα».

“Ο Καρυπίδης οδηγεί πολύ καλά το καράβι”

Για την μικρή προσέλευση του κόσμου στο ποδόσφαιρο:

«Ο κόσμος είναι στενοχωρημένος, είναι κουρασμένος και δεν είναι σωστά πληροφορημένος. Τραγικό λάθος ήταν που ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γ΄ Εθνικής πέρυσι. Εκεί ο κόσμος στεναχωρήθηκε και γι’ αυτό είναι θυμωμένος με τους ανθρώπους που είχαν ασχοληθεί. Εγώ δικαιολογώ αυτήν την αντίδραση, αλλά πιστεύω πως θα έπρεπε από την πλευρά του ό,τι μπορεί να κάνει, να το κάνει. Χρειαζόμαστε την στήριξη και την βοήθειά του. Γι’ αυτό προσπαθούμε με τον κ. Καρυπίδη, ο οποίος οδηγεί πολύ καλά το καράβι και έχουμε πολλή καλή συνεργασία. Θεωρώ την υπόθεση άνοδο τελειωμένη και προχωράμε στο επόμενο βήμα».

“Όλα είναι υπολογισμένα όσον αφορά την εκκαθάριση”

Αν το επόμενο βήμα είναι η εκκαθάριση:

«Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Όλα είναι υπολογισμένα, η ιστορία θα προχωρήσει και θα τελειώσει. Ο κόσμος ακούει διάφορα, αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι, όλα είναι προγραμματισμένα και θα γίνουν. Υπάρχουν τρόποι, θα βρούμε λύσεις και όλα θ γίνουν όπως πρέπει».

“Υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα”

Αν η Κ.Α.Ε. είναι συνεπής στις υποχρεώσεις προς τον Ερασιτέχνη:

«Με το μπάσκετ έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις, υπάρχει και ο κ. Αρβανίτης εκεί, ο οποίος έχει περάσει από το σκαλοπάτι του Ερασιτέχνη και γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα. Έχουμε συζητήσει και προγραμματίσαμε μάλιστα να συναντηθεί ο κ. Ψηφίδης με τον Λευτέρη Αρβανίτη, για να διευθετηθούν όλα τα θέματα, αλλά δυστυχώς προέκυψε η είσοδος του προέδρου στο νοσοκομείου. Από την Κ.Α.Ε. μας έχουν δώσει κάποια χρήματα, βέβαια υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες εντός των ημερών θα τακτοποιηθούν πιστεύω, γιατί όπως είπα ο κ. Αρβανίτης γνωρίζει τις υποχρεώσεις τις Κ.Α.Ε. προς τον ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γιατί πάντα υπάρχει άμεση συνεργασία. Και οι δύο πλευρές έχουν την καλή διάθεση να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

Για το αν έχουν σκεφτεί την αναστολή λειτουργίας κάποιου τμήματος:

«Όχι, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό».

“Οι αθλητές θα σκεφτούνε λογικά”

Για το ανδρικό βόλεϊ:

«Όταν αναλάβαμε ήδη η ομάδα ήταν σχεδιασμένη, οι παίκτες είχαν συμβόλαια, όλα ήταν τακτοποιημένα. Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν να βρούμε κάποιο σπόνσορα, προκειμένου να μας καλύψει να βγάλουμε την χρονιά. Αυτή την στιγμή έχουμε 18 δικαστικές υποθέσεις από το βόλεϊ, κάτι που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να το καλύψουμε. Από το ΤΑΠ αποφάσισαν να μειώσουν το κόστος, έκαναν μια πρόταση για μείωση στους παίκτες, δεν ξέρω αν την αποδέχτηκαν, διότι μετά την αρρώστια του Ψηφίδη, ο οποίος είναι και στο ΤΑΠ πρόεδρος, δεν έχει γίνει κάποια συνάντηση για να ξέρουμε αν αποδέχτηκαν την πρόταση ή όχι. Πιστεύω από βδομάδα, θα συναντηθούν και θα το κουβεντιάσουν. Να μου πείτε αν γίνει μείωση θα τελειώσει η υπόθεση; Όχι, αλλά τουλάχιστον θα βοηθήσει να κλείσει η ιστορία πιο εύκολα. Ολόκληρη χρονιά δεν πλήρωναν τίποτα, οι παίκτες πήγαιναν δικαστικά για να πάρουν τα χρήματα που είχαν λαμβάνειν και αν π.χ. είχαν να παίρνουν 15.000, γινόταν 25 ή 30. Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος κι εμείς. Θα κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση. Οι αθλητές πιστεύω θα το δούνε ψύχραιμα και θα σκεφτούνε λογικά. Φέτος είμαστε δύσκολα γιατί τα έσοδα είναι λίγα. Αν ξεπεράσουμε την φετινή χρονιά, πάμε του χρόνου με το ποδόσφαιρο στην Β΄ Εθνική που θα είναι πολύ καλύτερα. Όλοι δηλαδή πρέπει να βάλουμε πλάτη για να ξεπεράσουμε ένα εμποδιάκι, για δικό μας συμφέρον. Το λέω αυτό γιατί σε περίπτωση που ζημιωθεί το τμήμα, είτε υποβιβαστεί, οι ίδιοι οι αθλητές θα έχουνε χάσιμο απ’ όλη αυτή την υπόθεση. Οι περισσότεροι αθλητές έχουν περάσει και θα ξαναπεράσουν από τον ΑΡΗ, γι’ αυτό θα πρέπει να δούνε την κατάσταση πολύ λογικά. Είναι η μόνη λύση για να συνεχίσουν να παίρνουν τα χρήματά τους. θα πρέπει να είναι κοντά μας και να μας στηρίξουν. Βέβαια αυτό θ’ αποφασιστεί στην συνάντηση που θα γίνει».

Αν χρειάζεται καινούργια στρατηγική ο Ερασιτέχνης:

«Έχουμε δρομολογήσει να γίνουν πολλά πράγματα, αλλά όλα χρειάζεται να μπούνε σε μια ρέγουλα. Δεν είμαστε παιδάκια, δεν κωλώνουμε θα τα ρυθμίσουμε όλα και θα τα βάλουμε σε μια ρέγουλα, αρκεί να έχουμε και μια συμπαράσταση από τα υπόλοιπα τμήματα και από τους υπόλοιπους Αρειανούς παράγοντες. Από την στιγμή που είπαμε θ’ ασχοληθούμε, θ’ ασχοληθούμε».

Για τη λειτουργία του καινούργιου τμήματος, όπου μπορούν να εγγραφούν καινούργια μέλη στον Ερασιτέχνη:

«Βλέποντας ότι υστερούμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ότι έχει ξεχαστεί ο ερασιτέχνης ΑΡΗΣ, κάναμε μια κίνηση την  οποία θα στηρίξουμε και θα διατηρήσουμε για να την καταλάβει ο κόσμος, για να μπορεί ο φίλαθλος να κάνει την εγγραφή του. Όσοι ήταν μέλη στον Ερασιτέχνη πληρώνουν μόνο την συνδρομή που το κόστος είναι για ένα χρόνο 20 ευρώ, ενώ γι’ αυτούς που δεν είχαν γραφτεί ποτέ είναι +5 ευρώ, δηλαδή 25. Σίγουρα είναι ένα ποσό, αλλά προσπαθήσαμε να το κατεβάσουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, για να ζωντανέψουμε ξανά τον ΑΡΗ, για να φτάσει εκεί που αξίζει».

Αν έχουν πετύχει την έξωση από την ΑΡΗΣ εμπορική:

«Πλέον οι χώροι είναι στην διάθεσή μας και θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να έρθει να συζητήσει μαζί μας, για να μπορέσουν κι αυτά τα μαγαζιά να γίνουν προσοδοφόρα για τον Ερασιτέχνη. Όλα αυτά όμως θα συζητηθούν στο συμβούλιο».

Αν είχε φύγει με παράπονο στο παρελθόν:

«Επέστρεψα έπειτα από πολλές παρεμβάσεις. Είχα πει πως δεν θ’ ασχοληθώ ξανά, γιατί είχα κάνει πολλές θυσίες και κάποια άτομα γράψανε πράγματα που δεν θα μπορούσα να τ’ ανεχτώ. Οι ίδιοι όμως μου ζήτησαν επανειλημμένως συγγνώμη κι έτσι αποφάσισα να δώσω τόπο στην οργή. Γι’ αυτό είχα φύγει τότε στεναχωρημένος. Σταμάτησα να βοηθάω, αλλά Αρειανός δεν σταμάτησα να είμαι ποτέ».

Για την συνεργασία του με τον Γιάννη Ψηφίδη:

«Πριν χρόνια τον είχα μαζί μου και τον έβαλα στο συμβούλιο. Οι σχέσεις μας είναι άριστες, έχουμε ιστορία. Όταν μ’ έναν άνθρωπο γνωρίζεσαι τόσα πολλά χρόνια σημαίνει ότι μπορείς να συνεννοηθείς ανά πάσα στιγμή. Τον ήθελα κοντά μου γιατί είναι πολύ δημιουργικός, οι γνώσεις του βοηθάνε πολύ. Εγώ από δίπλα του τον στηρίζω όσο μπορώ».

Αν θα γίνουν τακτική διοίκηση:

«Πρέπει να μπούνε πολλά πράγματα σε ρέγουλα για να μην υπάρξει πρόβλημα. Για μένα δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά θα το δούμε. Δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε αυτό».

Για την ρύθμιση του Ι.Κ.Α.:

«Άμα υπάρχει χρήμα για όλα υπάρχει τρόπος! Θα βρεις την λύση. Εμένα αν κάποιος με χρωστάει κι έχει καιρό να με πληρώσει, θα τον κεράσω κιόλας!»

Για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου δραστηριοποιείται:

«Έχουνε μείνει λίγα και παλιά μαγαζιά που δουλεύουν με τον κόσμο τους. Όσοι είχαν ανοιχτεί, είχαν πάρει δάνεια, έχουν κλείσει. Είμαστε σε συντήρηση κι εμείς σε αυτή την εποχή».

Προτεινόμενα Άρθρα