«Ξεχωρίζει ο ΑΡΗΣ στην κατηγορία»

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ έχει και την ικανότητα και την ποιότητα»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού, Κώστας Ανυφαντάκης με την ομάδα του οποίου ο ΑΡΗΣ έδωσε φιλικό αγώνα το Σάββατο στο οποίο και επικράτησε με 0-1.

Αναλυτικά όσα είχε να πει ο προπονητής της ομάδας της Θράκης τόσο για τον αγώνα όσο και για την κατηγορία:

Για την κούραση που φέρνουν οι συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος:

«Η κούραση είναι ψυχολογική. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι ψυχολογικά καλά για να αποδώσει τόσο σε προπονήσεις όσο και σε παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε όμως ψυχολογία και εμείς και οι παίκτες, επαγγελματίες είμαστε όλοι για να βρούμε το κίνητρο να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να διατηρηθούμε σε ένα καλό επίπεδο».

Για το έργο του στον Πανθρακικό:

«Είναι δύσκολη εποχή μετά την Superleague. Ο Πανθρακικός έχει και πολύ καλό όνομα, καλό προπονητικό κέντρο και καλή οργάνωση. Έτσι μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που να εξασφαλίζει το μέλλον του. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί αυτό το πλάνο είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό και πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το ρόστερ της ομάδας:

«Το ρόστερ μας είναι πολύ νεανικό. Αν εξαιρέσουμε τον Ρομπέρ και τον Ηλιάδη ο μέσος όρος ηλικίας είναι γύρω στα 21 έτη. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η ικανότητα προηγείται της εμπειρίας και μένει να φανεί αυτό στο γήπεδο».

Για τον χαρακτήρα που θα έχει φέτος η ομάδα του:

«Πρέπει να έχουμε μια ομάδα με ισορροπία. Έχουμε ισορροπία στο μεσοαμυντικό κομμάτι και τώρα πρέπει να δουλέψουμε το μεσοεπιθετικό κομμάτι για να το βελτιώσουμε. Θέλουμε η ομάδα να έχει πολύ καλή ισορροπία και να μπορεί να κάνει οργανωμένες επιθέσεις και παράλληλα να είναι συμπαγής αμυντικά».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Η Football League είναι πάντα ανταγωνιστική. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά στην κατηγορία αυτή. Είναι μια κατηγορία ιδιαίτερη που έχει να κάνει με δύσκολα γήπεδα, με καλές ομάδες και με παιχνίδια που κρίνονται στις προσωπικές μονομαχίες και στην δύναμη. Έχει σαν πρωτάθλημα δεδομένα που ο καθένας πρέπει να αξιολογεί καλά. Ο ΑΡΗΣ σίγουρα έχει την ικανότητα και την ποιότητα αλλά θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Για το αν η γρήγορη προσαρμογή θα είναι το κλειδί για τον ΑΡΗ:

«Ο ΑΡΗΣ και οι άλλες ομάδες πρέπει να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και επειδή ειδικά ο ΑΡΗΣ έχει υψηλούς στόχους πρέπει να προσαρμοστούν κατευθείαν από το πρώτο λεπτό σε νέα δεδομένα της κατηγορίας».

Για το φιλικό του Σαββάτου απέναντι στον ΑΡΗ:

«Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ έχει πολύ ποιότητα, διαθέτει παίκτες που μπορούν ανά στιγμή να σου βάλουν προβληματισμούς. Ωστόσο, το μεγάλο όπλο του ΑΡΗ είναι να έχει καλές εναλλακτικές λύσεις. Ο ΑΡΗΣ έχει την πολυτέλεια να έχει αυτό το πλεονέκτημα. Ήταν μια καλή εμπειρία και για εμάς και για τον ΑΡΗ αυτό το παιχνίδι».

 
Για τις υπόλοιπες ομάδες-φαβορί όπως ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, τον Απόλλων Σμύρνης και την Λαμία:

«Πιστεύω ο ΑΡΗΣ θα πρωταγωνιστήσει και ο ΟΦΗ .Ωστόσο, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και όλα αυτά είναι σε θεωρητική βάση. Πρέπει λοιπόν οι ομάδες να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι. Αν λάβουμε υπόψη τα ρόστερ σίγουρα αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί. Ωστόσο, είμαι επιφυλακτικός, σίγουρα ξεχωρίζω τον ΑΡΗ αλλά είμαι επιφυλακτικός ακόμα».

Για την καριέρα του ίδιου:

«Είναι μια εμπειρία για εμένα να γνωρίζω ομάδες που παίζουν σε μεγάλο επίπεδο και έχουν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα Άρθρα