"Αντίο" με νίκη και τώρα… η επόμενη μέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καπνίδης και Νέτο τα γκολ για τους "κιτρινόμαυρους"

Με νίκη ολοκλήρωσε ο ΑΡΗΣ τις υποχρεώσεις του για τη φετινή Stoiximan Football League, επικρατώντας της Σπάρτης με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι γηπεδούχοι τα…. χρειάστηκαν αφού στο 36′ είδαν τον Αναστασάκο να κάνει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν, με τον Καπνίδη να ισοφαρίζει αρχικά στο 51′ και τον Νέτο με φάουλ στο 85′ να διαμορφώνει το τελικό 2-1. 

Ετσι ξεκίνησε

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου τον ΑΡΗ στο τελευταίο ματς της σεζόν. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στο τέρμα, με τους Τζανακάκη, Ταυλαρίδη, Σόουζα και Καράμπελα να είναι η τετράδα στην άμυνα. Παυλίδης-Μακουτά ήταν οι δύο χαφ, με τους Ντόγο-Μιλούνοβιτς στις πλευρές και τον Ιλιτς λίγο πίσω από τον Καπνίδη.

Ο ΑΡΗΣ τις φάσεις, η Σπάρτη το γκολ

Σε ένα πρώτο μέρος που στερούταν ρυθμού, ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο τον αγώνα και προσπαθούσε να απειλήσει τροφοδοτώντας τον Καπνίδη. Στο 14′ ο 24χρονος φορ ανάγκασε τον Κραβαρίτη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 21′ οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν και πάλι, με τον Καπνίδη αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. 

Οσο ο ΑΡΗΣ δεν αξιοποιούσε τις φάσεις που είχε, η Σπάρτη στην πρώτη καλή στιγμή της έφτασε και στο γκολ. Ο Ηλιόπουλος βγήκε στη πλάτη της άμυνας και πάτησε για τον Αναστασάκο που σκόραρε στο 36′ για το 0-1. 

Δεν… χάρισε ο Καπνίδης

Ο Καπνίδης ήταν μόνιμη πηγή κινδύνουν για την εστία της Σπάρτης και στο 51′ κατάφερε να πετύχει αυτό που έψαχνε για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Σε φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Τζανακάκη, ο Κραβαρίτης απέκρουσε την προβολή του Ιλιτς και ο Καπνίδης πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 1-1. 

“Ανοικτό” ημίχρονο με φάσεις εκατέρωθεν

Οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά ελεύθερα στην επανάληψη και είχαν τις καλές τους στιγμές. Οπως το κοντινό πλάσε του Φράγκου στο 60′ με τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στο 64′ η κεφαλιά του Καπνίδη σταμάτησε στο δοκάρι ενώ ο ίδιος παίκτης στο 76′ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά πριν οι της Σπάρτης απομακρύνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά νωρίτερα ο ΑΡΗΣ είχε απειλήσει πάλι με τον Τζανακάκη, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Εβαλε τη “σφραγίδα” του ο Νέτο

Τα φάουλ έξω από την περιοχή είναι… βούτυρο στο ψωμί του Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε ορεξάτος στο ματς και στο 85′ με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κραβαρίτη, χάρισε στον ΑΡΗ τη νίκη και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου. 


ΔΙΑΤΗΤΗΣ
: Ένγκιν Κιγιντζή (Θράκης)

ΒΟΗΘΟΙ: Κώστας Λεωνίδας (Τρικάλων), Ευθύμης Δημητριάδης (Θράκης)

4ος: Βάιος Τσιτσανούδης

ΚΙΤΙΡΝΕΣ: 82′ Πίτου/43′ Χαδιάρης, 84′ Γιαννίτσης, 90’+3′ Αναστασόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Καράμπελας, Σόουζα, Ταυλαρίδης (46′ Πίτου), Μακουτά Μιλούνοβιτς (46′ Μπαργκάν), Παυλίδης, Καπνίδης, Ιλιτς, Ντόγος (66′ Νέτο)

ΣΠΑΡΤΗ (Κώστας Κλάδης): Κραβαρίτης, Μπαούσης, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Ηλιόπουλος, Αναστασόπουλος, Χαδιάρης, Φράγκος, Γιαννίτσης, Κορνέζος, Λώττας

Προτεινόμενα Άρθρα