Στο σωστό δρόμο, απέχει ακόμα αρκετά

από Γιώργος Γκάτος

Ο καθρέφτης θα είναι το γήπεδο, από το οποίο απέχουμε ακόμα αρκετό καιρό. Συνεπώς, οποιαδήποτε κρίση κάθε μεταγραφής, θα έχει ως υπόβαθρο… το βιογραφικό του και μερικά βίντεο στο ίντερνετ.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΑΡΗ βρίσκεται στο αποκορύφωμα του, καθώς έχουμε περάσει το κύριο μέρος της ενίσχυσης και οι ιθύνοντες των “Κίτρινων” τοποθετούν τα κομμάτια του παζλ.

Από την έντονη ανησυχία στο “μπαράζ” μεταγραφών… μια εβδομάδα δρόμος. Η μεταγραφική στασιμότητα αποδίδεται στην έλειψη στελέχωσης της ομάδας. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, για δεύτερο σερί καλοκαίρι, κάνει πίσω και εμπιστεύεται την ομάδα στον προπονητή και στον τεχνικό-αθλητικό διευθυντή. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος εκμεταλλεύτηκε σχεδόν άμεσα τις γνωριμίες του και βρέθηκε -σχεδόν- την επόμενη μέρα στο γραφείο του… Μόντσι.

Θεωρείται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο τεχνικό τιμ και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, γιατί όπως είναι αντιληπτό και από τα προηγούμενα χρόνια, η μονοπρόσωπη διοίκηση δεν είχε την μέγιστη παραγωγικότητα της. Οι διασυνδέσεις που θα αποκτήσει ο ΑΡΗΣ σταδιακά με τις ομάδες του εξωτερικού, θα μπορέσουν να του αποφέρουν “έμψυχο” και “άψυχο” υλικό. Η ευκαιρία της απόκτησης ποδοσφαιριστών από αυτές τις ομάδες, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αποτελούν σύγχρονα ποδοσφαιρικά κλαμπ, από τα οποία οι “Κίτρινοι” και οι Ελληνικές ομάδες απέχουν… παρασάγγας.

Στα πιο απτά αποτελέσματα, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ του. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα πετύχει μια επιλογή ποδοσφαιριστή. Όμως, σήμερα -14 Ιουλίου, οι ιθύνοντες των “Κίτρινων” φαίνονται πως κινούνται στο δρόμο, συμπληρώνοντας έξυπνα τις κενές θέσεις που υπάρχουν. Η μπάλα είναι… χαμηλά και εκεί θα πρέπει να παραμείνει. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, αλλά και αυτό εμπεριέχει παγίδες. Άλλο να κρίνεις την ομάδα που βλέπεις με βάση την πραγματική δυναμική της και άλλο με την Μπαρτσελόνα. Για έμενα η καλύτερη μεταγραφή είναι ο αγωνιστικός χώρος στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το αγνώριστο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Στον ΑΡΗ του αυτονόητου, είναι εκτός κουβέντας. Ειδικά αν προσθέσουμε την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του γηπέδου.

Επέλεξα να μην αναφερθώ μεμονωμένα στην απόκτηση κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν έχει σημασία στην παρούσα στιγμή, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ακόμα και τα… σημαιάκια του κόρνερ προσπαθούν να διεκδικήσουν θέση ενδεκάδας ή γενικότερα θέση στο ρόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα