Για πάντα…γκόμενες!

από ΑλανιΑΡΗΣ

25 χρόνια έχει που σταμάτησε το μπάσκετ ο μεγάλος Νίκος Γκάλης και οι φίλοι της ομάδας που μας… κατσικώθηκε στην Θεσσαλονίκη, πριν και κατά την διάρκεια του ματς έβριζαν την συγχωρεμένη μητέρα του.

Για να δικαιολογηθούν έρχονται και μου το συγκρίνουν με ότι συνέβη όταν ήρθε ο Γκάλης στο Παλέ με την φανέλα του βάζελου. Ναι ρε! Και εγώ μέσα ήμουν στο ματς και καμία 300αριά άτομα τον έβρισαν. 300 άτομα που ένιωσαν προδομένοι από την φυγή του του τότε- άλλο αν προσωπικά θεωρώ ότι η ευθύνη είναι του Μητρούδη και όχι του Γκάλη- και ενώ έπαιζε με άλλη φανέλα τον έβρισαν. Λάθος, ιεροσυλία, ατόπημα, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αντιληφθεί το γιατί έγινε.

Όταν 25 χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση τον βρίζεις τόσο χυδαία, σημαίνει ότι σου έχει σημαδέψει όλη την οπαδική ζωή. Και έτσι είναι. Όλοι αυτοί που έβριζαν προχθές την μάνα του Γκάλη, παραδέχθηκαν για μία ακόμα φορά το πόσο μεγάλο πόνο τους έδωσε και ο Νίκος και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Μια ζωή θα τους σημαδεύει η στάμπα του Πότε; Ποτέ! Μια ζωή θα έχουν κόμπλεξ απέναντι στον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή που μάλιστα όταν τον ήθελαν (μετά την αποχώρηση από τον ΑΡΗ) τους έφτυσε στα μούτρα και πήγε στον ΠΑΟ. Μια φορά…γκόμενα, για πάνττα γκόμενες!

ΚΟΥΗΣ

Το αντίστοιχο του Γκάλη στο ποδόσφαιρο είναι ο Ντίνος Κούης. Προσωπικά τον έχω δει στο γήπεδο και είναι βέβαιο ότι αν έπαιζε σήμερα τότε θα ήταν παρέα με τύπους σαν τον Παπασταθόπουλο στην Μπουντεσλίγκα. Από τα μεγαλύτερα- αν όχι το μεγαλύτερο όνομα στην ιστορία του ΑΡΗ γιατί έχω και την τρέλα μου με τον Αλεκάρα Αλεξιάδη- ο Ντίνος, αλλά μερικές φορές δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο μπάλα και άλλο να παίζεις μπάλα σε διοικητικό επίπεδο. Μεγάλη αφέλεια για να μην πω τίποτα άλλο η κίνηση με την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Καταρχήν άσχετα με την ΕΠΟ, είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε κίνηση που κάνει ο γνωστός Παναγόπουλος; Αυτός που έχει ξεσκίσει τον ΑΡΗ στις προσφυγές και όταν τον έκανε κόσκινο ο Τσαλτίδης στο Λίμπερο έκλεισε το τηλέφωνο; Ας είναι η τελευταία γκέλα γιατί ο Κούης έχει το κύρος να προσφέρει στον σύλλογο και όχι να τον εκμεταλλεύονται και μάλιστα…αντιαρειανοί.

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

Ρωτάω το αφεντικό τι εννοεί περί Γενίτσαρων και μου έστειλε κάτι ρεπορτάζ από την Αθήνα με παπ…λογίες. Μετά μου στέλνει και ποιοι το αναπαρήγαγαν στην Θεσσαλονίκη. Όταν όμως του λέω να ξεφωνίσω για τον “κίτρινο τύπο” με ονόματα δεν με αφήνει λόγω της…δεοντολογίας που έχουν μεταξύ τους. Για αυτό και τα λαμόγια-γενίτσαροι μετά επιπλέουν και βγάζουν γούστα με τους..χορηγούς που διέλυσαν την ομάδα φέτος και θέλουν να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ για να ξαναβάλουν το χεράκι τους. Πλέον βέβαια ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι…

ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ

Για εμάς τους Αρειανούς της Αθήνας ήταν κατατοπιστικό το ρεπορτάζ με τις φωτό του ΔΣ της ΕΠΟ. Να ξέρουμε ποιοι καλοί άνθρωποι θα αποφασίσουν για το αύριο της ομάδας μας φυσικά με γνώμονα το δίκαιο και τον ΚΑΠ.

ΣΑΝΙΑ

Ο Φερνάντες είναι αλήθεια ότι για ένα πράγμα με στεναχώρησε που έφυγε. Αν και τα αφεντικά λένε ότι δεν θα γίνουν μπαράζ, αν παίξουμε θα τον βλέπαμε στην Θέση του Σανιά. Γιατί μην μου πει κανείς ότι στεναχωρηθήκατε που έφυγε. Αυτό που με ανησύχησε είναι ότι είπε πως έφυγε προσωρινά και πως μπορεί να γυρίσει!

ΠΑΤΟΣ

Έρχεται λέει ο Πάτο στον Ολυμπιακό. Θα φέρει μαζί και την Μπερλουσκόνενα; Πάντως σίγουρα για μία ακόμα φορά οι…κατσικωμένοι είχαν συνωνυμία με τον συγκεκριμένο. Πρώτη φορά βγήκε ο πέμπτος και όχι ο φιναλίστ Ευρώπη και την γλίτωσαν. Για αυτό μάλλον και η ντροπή του Πόντου πήγε στα μπουζούκια να το γιορτάσει…

Προτεινόμενα Άρθρα