Υπάρχει ζωή στον… πλανήτη ΑΡΗ και μετά τον Σάσα

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ από χθες είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με απολαβές που φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ, νούμερο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δώσει ο ΑΡΗΣ.

Οι «κίτρινοι» έκαναν χθες μία τελευταία προσπάθεια για να πείσουν τον νεαρό άσο να παραμείνει και έκαναν μία νέα πρόταση για επέκταση της συνεργασίας του για τρία χρόνια, κάνοντας μία οικονομική υπέρβαση. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ κανονικά θα είχε του χρόνου 150.000 ευρώ στο συμβόλαιο του εφόσον έμενε και ο ΑΡΗΣ του έδινε 200.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και σταδιακά ανέβαζε το ποσό το οποίο συνολικά θα έφτανε στις 700.000 για τα τρία χρόνια. Νούμερο το οποίο αυτή την στιγμή για τους «κίτρινους» θεωρείται τεράστιο, αν σκεφτεί κανείς ότι στο ίδιο διάστημα για τα χρέη θα πρέπει να δώσουν τουλάχιστον 1.6 εκ. ευρώ.

Όμως ο Σάσα είχε πάρει την απόφαση του, πείσθηκε από την Μπαρτσελόνα ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο για την επόμενη χρονιά και είπε το «ναι». Στην απόφαση του βέβαια έπαιξε ρόλο και το περιβάλλον του αλλά και ο μάνατζερ του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η τελική απόφαση ανήκε στον ίδιο.

Πολλά θα ακουστούν, ήδη ακούγονται και ο κόσμος του ΑΡΗ νιώθει μία πικρία γιατί στο πρόσωπο του Αλέξανδρου έβλεπε τον ηγέτη ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα στους τίτλους. Και σίγουρα ορισμένες δηλώσεις του Σάσα έδωσαν ελπίδες στους φιλάθλους. Το αν πήρε την σωστή απόφαση θα φανεί στο μέλλον. Το «nba out» που του έβαλε η Μπαρτσελόνα φτάνει στο 1.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον ο Βεζένκοφ ίσως χρειαστεί να βάλει το χέρι στην… τσέπη του για να κάνει το άλμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο ΑΡΗΣ από την υπόθεση του Βεζένκοφ κέρδισε 250.000 ευρώ, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στην ρήτρα του. Ουσιαστικά κέρδισε 400.000 ευρώ αν υπολογίσει κανείς και τα 150.000 του συμβολαίου του. Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι τι κάνει ο ΑΡΗΣ και πόσο αλλάζει τα πλάνα του Πρίφτη η αποχώρηση Βεζένκοφ.

Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής του ΑΡΗ περίμενε να κλείσει το θέμα Βεζένκοφ μιας και τώρα αλλάζει ο προγραμματισμός του. Πλέον ο Ντρου Νέιμικ δεν είναι προτεραιότητα αλλά μπαίνει πίσω στην λίστα, όχι μόνο λόγω του προβλήματος τραυματισμού που έχει αλλά γιατί αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ θα ψάξει στην αγορά για κάτι άλλο. Έναν σέντερ ο οποίος να σκοράρει για να καλύψει τους πόντους του Βεζένκοφ.

Όπως επίσης αλλάζει το πλάνο και στην θέση «4», όπου εκεί τώρα ο Πρίφτης καλείται να βρει έναν παίκτη από την ξένη αγορά.

Γενικότερα το αγωνιστικό πλάνο του ΑΡΗ διαφοροποιείται (ο κόουτς είχε ήδη κάνει μία προεργασία για να είναι έτοιμος) και η διοίκηση καλείται να αξιοποιήσει τα… κερδισμένα 400.000 ευρώ με τον καλύτερο τρόπο για τις μεταγραφές.

Ο ΑΡΗΣ καλείται πλέον να δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ στην μετά… Βεζένκοφ εποχή και να προσπαθήσει να βγάλει και άλλους νεαρούς οι οποίοι να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Φλιώνης, για τον οποίο ο Πρίφτης έχει πλάνο για να μπορέσει να τον βάλει φέτος στην νοοτροπία της πρώτης ομάδας και να του δώσει ευκαιρίες, να τον βάλει στην λογική του επαγγελματισμού.

 

Υ.Γ.1: Ο Πρίφτης πηγαίνει στο Ορλάντο και ήδη έχει στην ατζέντα του τρία ονόματα Αμερικανών, τους οποίους θέλει να δει εν δράση αλλά και να συλλέξει πληροφορίες για τον χαρακτήρα τους. Κάτι που είναι σημαντικό για τον κόουτς.

Υ.Γ.2: Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κ. Ράσογλου αλλά και όσους δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το Μουσείου του ΑΡΗ. Πρόκειται για κάτι εκπληκτικό, με βάση πάντα και τον χώρο που είχαν στην διάθεση τους. Και επειδή έχω βρεθεί σε Μουσεία μεγάλων ευρωπαικών ομάδων, κανένα δεν είναι σαν του ΑΡΗ όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ. Πρέπει όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ και όχι μόνο να περάσουν, να το δουν, να μάθουν οι νέοι, να θυμηθούν οι παλιότεροι.

Υ.Γ.3: Αλέξανδρε να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στην νέα σου περιπέτεια στην Μπαρτσελόνα. Είσαι ένας πανέξυπνος νεαρός αθλητής, συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να πετύχεις και πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις. Όπως θα τα καταφέρει και ο ΑΡΗΣ στην δική του νέα… περιπέτεια.   

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα