Τροπαιούχος ο ΑΡΗΣ σε αγόρια και κορίτσια!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνει το τμήμα ξιφασκίας του ΑΡΗ, με την τελευταία διάκριση να έρχεται στους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα

Τον Ιανουάριο του 2017 δημιουργείται το Τμήμα Ξιφασκίας του Άρη. Το ολυμπιακό αυτό άθλημα χωρίζεται σε 3 όπλα. Το όπλο που διάλεξε ο θεός να αγωνίζεται και να μαθαίνει στα παιδιά του είναι η σπάθη. Ένα όπλο που στηρίζεται στην ιδιαίτερη του τεχνική στην πνευματική και φυσική κατάσταση του αθλητή και είναι το όπλο που μας χάρισε ολυμπιακή νίκη.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η σπάθη του Άρη πηγαίνει από επιτυχίες σε επιτυχίες κάνοντας τον σύλλογο πρώτο στην Θεσσαλονίκη και έναν πλέον από τους δυνατούς παίχτες στον χώρο της ξιφασκίας.

Στης 25 Νοεμβρίου ο Άρης στέλνει τα μικρά του παιδιά (παμπαίδες-παγκορασίδες) στην Αθήνα στο ολυμπιακό στάδιο για Πανελλήνιους Αγώνες.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στην κάτω των 10ετών για αγόρια και κορίτσια και στην κάτω των 13 ετών.Ο σύλλογος συμμετέχει με αθλητές και αθλήτριες και στις δύο κατηγορίες.

Παρότι το επίπεδο των αγώνων ήταν εξαιρετικά υψηλό τα αποτελέσματα των παιδιών στους αγώνες ήταν θεαματικά και συναρπαστικά.

Η σωστή δουλειά από τους προπονητές και το σθένος των παιδιών που ρίχτηκαν στην μάχη απέδωσε καρπούς.

Στην κατηγορία κάτω τον 10 ετών στα αγόρια ο τίτλος των πρωταθλητών ήταν υπόθεση μόνο του Άρη. Βρέθηκαν στο τελικό μετά από 6 αγώνες ο καθένας, οΓρόλλιος Θωμάς και ο Λεωτόν Λάζαρος, αθλητές του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Λεωτόν Λάζαρος μετά από 4 νικηφόρους αγώνες στον όμιλο του περνάει στην 16άδα, κερδίζει τους αγώνες για την 8άδα, 4άδα και χάνει στον τελικό από τον Γρόλλιο Θωμά. Ο Θωμάς ακολουθώντας παράλληλη πορεία βγαίνει από τον όμιλό του νικητής περνάει στη 16άδα, κερδίζει και αυτός άνετα τους επόμενους αγώνες στην 8άδα, 4άδα όπου αντιμετωπίζει στον τελικό τον συναθλητή του Λάζαρο. Η μεταξύ τους μάχη συναρπαστική η οποία έδωσε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στον Θωμά και το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση στον Λάζαρο.

Φανταστική ήταν και η εμφάνιση των Τίμου Γιαγκουστίδη και Χρήστου Σουσούρα όπου παρόλο την έλλειψη εμπειρίας τους μιας και ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες καταφέρνουν και περνάνε στον 2 γύρο δίνοντας 4 αγώνες ο καθένας τους και κερδίζοντας τον αγώνα για την 16άδα. Όπου ο πρώτος καταλαμβάνει την 14η θέση και ο δεύτερος την 16η θέση.έσματα.