Δημοσκόπηση Ευρωκοινοβουλίου: Στις 12 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

από Γιώργος Γκάτος

Έξι κόμματα βγάζουν έδρα στη παρακάτω δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για το ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με τις ευρωεκλογές, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διευρύνεται, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει μια ακόμα έδρα φτάνοντας τις 9, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους 6 ευρωβουλευτές που του έδινε η προηγούμενη δημοσκόπη. Το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά του, κατοχυρώνοντας την τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, δίνουν τα παρακάτω ποσοστά στα κόμματα:

ΝΔ: 36,1%, (9 έδρες)

ΣΥΡΙΖΑ: 23,9%, (6 έδρες)

ΚΙΝΑΛ: 7,7% (2 έδρες)

Χρυσή Αυγή: 7,1% (2 έδρες),

ΚΚΕ: (6,4%) 1 έδρα,

Οικολόγοι Πράσινοι: (3,1%) 1 έδρα

Το Ποτάμι: 2%

ΛΑΕ: 1,6%

Ένωση Κεντρώων: 1,5%

ΑΝΕΛ: 1,5%

Άλλα κόμματα: 9,2%

Τα ποσοστά των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) φαίνεται να αυξάνει τις έδρες του, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, δηλαδή το 26,7% των 705 συνολικά θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται ότι αυξάνουν επίσης τα ποσοστά τους, κατακτώντας το 20%, σε σχέση με το 19% της προηγούμενης δημοσκόπησης, αλλά σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους, που βρίσκεται στο 25%.

Η ακροδεξιά συνεχίζει να δυναμώνει την θέση της με βάση την νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα