Κορονοϊός: Σχεδόν διπλάσια από την πρώτη ημέρα του lockdown τα πρόστιμα την Παρασκευή

από AllAboutARIS

Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown κατά τη χθεσινή (13/11) πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 21:00, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Παρασκευή διενεργήθηκαν συνολικά 74.230 έλεγχοι και καταγράφηκαν 2.475 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 237.750 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ (73.536), ενώ καθημερινά συνδράμουν και αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (Λιμενικό Σώμα, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα του… δεύτερου lockdown (για ολόκληρη της Επικράτεια), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ είχε πραγματοποιήσει τότε 55.724 ελέγχους, βεβαιώνοντας σχεδόν 1.300 παραβάσεις σε ένα 24ωρο. Οι μισές, δηλαδή, σχεδόν από χθες…

Προτεινόμενα Άρθρα