Το αμυντικό "πρέπει" και η αντιμετώπιση της ζώνης

από Αντώνης Γκάτζιος

Μετά από τρεις αγώνες σε οκτώ ημέρες, ο ΑΡΗΣ είχε μεγαλύτερο περιθώριο για σκάουτινγκ για τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Ο Σάββας Καμπερίδης γνωρίζει πολύ καλά τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο τελευταίος άλλωστε ήταν αυτός που τον έβαλε στην προπονητική και έχουν συνεργαστεί δύο φορές στον ΑΡΗ. Οι άμυνες ζώνης του έμπειρου κόουτς έχουν μπερδέψει αρκετούς αντιπάλους και ο ΑΡΗΣ καλείται σήμερα να είναι υπομονετικός και αποτελεσματικός σ’ αυτό το κομμάτι, απέναντι στο οποίο έχει αντιμετωπίσει προβλήματα φέτος.

Στο άλλο άκρο του παρκέ, οι “κιτρινόμαυροι” θα επιχειρήσουν να κουράσουν και να φθείρουν τους περιφερειακούς του Ιωνικού. Μετά την αποχώρηση του Άνταμ Σμιθ και τον τραυματισμό του Αντώνη Κόνιαρη, ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει μείνει ως ο μοναδικός οργανωτής της αθηναϊκής ομάδας, με τον Αμερικανό Πρίτζετ να βοηθά κατά περίσταση στη θέση.

Οι περιφερειακοί του ΑΡΗ, παρά τις απουσίες των Σταμάτη, Σιδηρποηλία, θα προσπαθήσουν να παίξουν δυνατή άμυνα και να κόψουν τον “ομφάλιο λώρο” των περιφερειακών και των ψηλών του Ιωνικού. Η ομάδα του Αγγέλου έχει δυνατή τετράδα στη φροντ λάιν, με τους Μαυροκεφαλίδη, Χουγκάζ, Χόλογουελ και Χόλιφιλντ και η εξουδετέρωσή της είναι βασικό συστατικό.

Ο Ιωνικός είναι ομάδα που μετρά 77.5 πόντους ανά αγώνα και ο ΑΡΗΣ θέλει να τον περιορίσει στους -70 πόντους, για να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα