Εκτέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής

από AllAboutARIS

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν μιλάμε για πάνω από ένα νεκρό

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασαν τρία άλλα άτομα και τα πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στα «ΝΕΑ» ότι μέτρησε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς.

Δύο από τα θύματα φέρονται να έχουν υποκύψει στα τραύματά τους ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου θα χειρουργηθεί στον θώρακα.

Στον τόπο του περιστατικού, που είναι από τα πλέον πολυσύχναστα στο Νέο Ηράκλειο, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα και εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οπως έγινε γνωστό, στο μέρος του εγκλήματος έχουν σπεύσει ιατροδικαστής καθώς και ο Αττικάρχης.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έσπευσαν αρχικά να συνδέσουν τους πυροβολισμούς με το γεγονός ότι σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στο Star, ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου.

Παρά τα όσα αναφέρθηκαν σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα συγκεκριμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής – η είσοδος των οποίων βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι κάθετα δεξιά στη λεωφ. Ηρακλείου – ήταν ανοιχτά την ώρα της επίθεσης. Κάθε Παρασκευή διοργανώνονταν ιδεολογικές ομιλίες.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία είναι τριώροφο και έχει μια καφετέρια στο ισόγειο που άνοιξε πριν από λίγους μήνες. Στο κτίριο είχε αναρτηθεί ένα πανό που ανέφερε «Τα “ΟΧΙ” θέλουν Μεταξάδες»

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Προτεινόμενα Άρθρα