"Μαθαίνουμε από τις ήττες"

από AllAboutARIS

Ο καλαθοσφαιριστής του ΑΡΗ, Γιάννης Αθηναίου και αναφέρθηκε στα μπασκετικά θέματα των “κιτρίνων”.

Ο καλαθοσφαιριστής του ΑΡΗ, Γιάννης Αθηναίου και αναφέρθηκε στα μπασκετικά θέματα των “κιτρίνων”.

Αναλυτικά είπε στον Αρενα:

Για την πολύ καλή εμφάνιση του με τον Πανιώνιο:

“Κάθε φορά κάνω ότι μπορώ για να κερδίσει η ομάδα. Δυστυχώς δε μπήκε το τελευταίο σουτ”.

Για το ότι θα μπορούσε να έχει παραπάνω νίκες ο ΑΡΗΣ:

“Φαίνεται η απειρία της ομάδας μας από αυτό. Είναι δύσκολο και  ”ψυχοβγαλτικό” να χάνεις στο καλάθι. Σε αυτά τα παιχνίδια μεγάλο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό αλλά και η τύχη. Άμα φτάσει εκεί το σημείο το παιχνίδι ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε”.

Για το άμα οι ήττες αυτές λειτουργούν σαν μάθημα:

“Σίγουρα μαθαίνουμε από αυτές τις ήττες και πεισμώνουμε. Πρέπει να δούμε για πιο λόγο φτάνουν τα παιχνίδια εκεί ενώ έχουμε πάρει τη διαφορά νωρίτερα. Λόγω της απειρίας δε μπορούμε να κρατήσουμε τις διαφορές. Επίσης όταν παίζεις σε υψηλά στάνταρ θα υπάρξουν στιγμές που το μυαλό δεν είναι καθαρό η που λόγω της κούρασης χάνεται η συγκέντρωση”.

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλων Πατρών:

“Είναι ένας δύσκολο παιχνίδι σε μια παραδοσιακά δυνατή έδρα και με μια ομάδα που παρουσιάζει πολύ καλό σύνολο. Η ομάδα έχει φτιαχτεί έτσι για να παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα πάμε για τη νίκη. Το παιχνίδι θα είναι κλειστό λόγο της άμυνας μας”.

Για το δείπνο που έγινε μεταξύ των παικτών της ομάδας και του Γιάννη Ιωαννίδη:

“Είναι κάτι πολύ σημαντικό να μιλάμε με ανθρώπους του παρελθόντος. Ο κύριος Ιωαννίδης όπως και ο Γκάλης είναι πολύ άνθρωποι όχι μόνο για τον ΑΡΗ αλλά συνολικά για τον χώρο του μπάσκετ. Παλαιότερα είχα την τύχη να κάνω και προπόνηση με τον κύριο Ιωαννίδη όταν τον είχε φέρει ο κύριος Σιγάλας στην προπόνηση της Εθνικής”.