Δεν… κόπηκε εισιτήριο για τους "16" (vids)

από AllAboutARIS

Το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής του Champions League επεφύλαξε απόψε σπουδαία παιχνίδια αλλά δεν υπήρξε ομάδα που να εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» από απόψε.

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο Άγιαξ επί της Μπάρτσελόνα (φωτό), η Μίλαν έδειξε μέσα στη Σκωτία πόσο βαριά είναι η φανέλα της, ενώ η Τσέλσι του Μουρίνιο έχει γίνει… πελάτισσα της Βασιλείας. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…

5ος όμιλος
Φωτιά στον όμιλο έβαλε η νίκη της Βασιλείας επί της Τσέλσι με 1-0, που έφερε τους Ελβετούς στη δεύτερη θέση του ομίλου μετά τη «λευκή» ισοπαλία της Σάλκε στο Βουκουρέστι με τη Στεάουα.

Οι λονδρέζοι, που είναι πρώτοι στον όμιλο υποδέχονται στην αυλαία των ομίλων τους Ρουμάνους και φαίνεται πως δεν θα έχουν πρόβλημα με την πρόκριση, ενώ για τη δεύτερη θέση θα γίνει μάχη στη Γερμανία ανάμεσα στη Σάλκε και τη Βασιλεία, η οποία μετά τα σημερινά αποτελέσματα θα παίξει και για την ισοπαλία.

Βασιλεία – Τσέλσι 1-0 (87’ Σαλάχ)
Στεάουα – Σάλκε 0-0

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 11-3
2. Βασιλεία 8 5-4
3. Σάλκε 7 4-6
4. Στεάουα 3 2-9

6ος όμιλος

Πραγματικός μύλος γίνεται σε αυτόν τον όμιλο. Η Άρσεναλ νίκη με 2-0 τη Μαρσέιγ και πήγε στους 12 βαθμούς, ωστόσο δεν εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε τη Νάπολι με 3-1 και οι δυο τους ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς.

Την τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο, αφού παίζει στη Γαλλία με την ουραγό Μαρσέιγ, ενώ θα πέσουν… κορμιά στο Σαν Πάολο, όπου η Νάπολι υποδέχεται την Άρσεναλ. Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για τριπλή ισοβαθμία στους 12 βαθμούς. 

Ντόρτμουντ-Νάπολι 3-1 (Ρόις 10`, Μπλατσικόφσκι 60`, Ομπαμεγιάνγκ 78`-Ινσίνιε 71`)
Άρσεναλ-Μαρσέιγ 2-0 (Γουίλσιρ 1`, 65`)

Η βαθμολογία:

Άρσεναλ 12 (8-3)
Ντόρτμουντ 9 (9-5)
Νάπολι 9 (8-9)
Μαρσέιγ 0 (4-12)

7ος όμιλος

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχτηκε η Πόρτο, η οποία κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση του ομίλου, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 στην ουραγό του ομίλου Αούστρια Βιέννης.

Ισόπαλο επίσης με 1-1 έληξε και το παιχνίδι της Ζενίτ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Αγία Πετρούπολη, με τη ζημιά για τους Ρώσους να μην είναι τελικά και τόσο μεγάλη λόγω του στραβοπατήματος των Πορτογάλων. Την τελευταία αγωνιστική η Πόρτο θέλει νίκη στη Μαδρίτη και ήττα ή ισοπαλία της Ζενίτ, προκειμένου να πάρει τη δεύτερη θέση από τη ρωσική ομάδα.

Ζενίτ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (Αλντερβέιρελντ αυτογκόλ 74`-Αντριάν 53`)
Πόρτο – Αούστρια Βιέννης 1-1 (Μαρτίνεζ 48’-Κίναστ 11’)

Η βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (13-3)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 6 (4-5)
Πόρτο 5 (4-5)
Αούστρια Βιέννης 2 (1-9)

8ος όμιλος

Ο Άγιαξ παρά το γεγονός ότι έπαιζε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά και με πολλές αλλαγές Μπαρτσελόνα, πήρε παλικαρίσια νίκη με 2-1, που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Την ίδια ώρα όμως η Μίλαν έπαιρνε τεράστιο διπλό με το επιβλητικό 0-3 στη Σκωτία επί της Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά και διατηρεί τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Άγιαξ στο Σαν Σίρο και παίζει για δύο αποτελέσματα.

Άγιαξ-Μπαρτσελόνα 2-1 (Σερέρο 19`, Χέσεν 42`-Τσάβι πεν. 49`)
Σέλτικ-Μίλαν 0-3 (Κακά 13`, Ζαπάτα 49`, Μπαλοτέλι 60`)

Η βαθμολογία:

Μπαρτσελόνα 10 (10-4)
Μίλαν 8 (8-5)
Άγιαξ 7 (5-8)
Σέλτικ 3 (2-8)

Δείτε στο YellowTV γκολ από τα αποψινά παιχνίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα