Σενάριο-σοκ: Το Boeing προσγειώθηκε…

από AllAboutARIS

"Τρελές" θεωρίες για την τύχη του αεροσκάφους

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας  και μάλιστα για γερά νεύρα θυμίζει η εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Η τελευταία θεωρία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες φαντάζει απίθανη, όμως τελικά τίποτα δεν αποκλείεται, δεδομένου ότι τα νέα στοιχεία επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Όπως αναφέρει το CNN, το Boeing, ενδέχεται να προσγειώθηκε σε ένα από τα νησάκια του συμπλέγματος Άνταμαν. Αυτό το σενάριο βασίζεται σε μια ανάλυση των δεδομένων που καταγράφηκαν από τα στρατιωτικά ραντάρ και δείχνουν ότι το αεροσκάφος δεν πετούσε απλώς «στα τυφλά» βορειοδυτικά της Μαλαισίας.

Όπως είπαν στο Reuters πηγές ενήμερες για τις έρευνες, τα στοιχεία δείχνουν ότι σκοπίμως κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν. Συγκεκριμένα, οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ έδειξαν πως ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

Σημειώνεται ότι ως ενδεικτικά σημεία διαδρομής ορίζονται οι γεωγραφικές θέσεις, που συντάσσονται υπολογίζοντας το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος, και βοηθούν τους πιλότους να οδηγούν το αεροσκάφος κατά μήκος δεδομένων αεροδιαδρόμων. Αυτό δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές αυτές, στο τελευταίο στίγμα του που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας, που βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλη.

Προτεινόμενα Άρθρα