Το νέο τελετουργικό των ultras (vid)

από AllAboutARIS

Η ισπανική ιστοσελίδα «abs.es» με αφορμή το σόου των οπαδών του ΑΡΗ με τους πυρσούς στην παραλία της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε σχετικό αφιέρωμα.

Σε μόδα εξελίσσεται το σόου με τους πυρσούς σε χαρακτηριστικά σημεία των πόλεων κατά τον εορτασμό οπαδών για τις ομάδες τους. Με αφορμή την ιδέα των οπαδών του ΑΡΗ να ανάψουν πυρσούς κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης στον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου, η ιστοσελίδα «abc.es» φιλοξένησε σχετικό αφιέρωμα με αντίστοιχους πανηγυρισμούς οπαδών άλλων ομάδων.

Αυτού του είδους τον πανηγυρισμό τον χαρακτηρίζει ως τη νέα μόδα των ultras, που συνηθίζεται στην ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. Αναφέρει μάλιστα δύο ακόμα παραδείγματα.

Το ένα είναι των οπαδών της κροατικής Σίμπενικ (φωτό), η οποία γιόρτασε πέρσι τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της και το δεύτερο αυτό των «πράσινων δράκων», οπαδών της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με την ιστορική πόλη να εκπέμπει ένα πράσινο χρώμα από τους πυρσούς που άναψαν επίσης για τον εορτασμό των 30 χρόνων της σλοβενικής ομάδας.

Δείτε στο YellowTV τα βίντεο των Κροατών και των Σλοβένων και φυσικά αυτό των οπαδών του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα