Απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό η κυβέρνηση

από AllAboutARIS

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε η κυβέρνηση βάζει φρένο στην απόφαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας να δώσει το λόγο στο λαό, μέσω δημοψηφίσματος, για να εκφράσει τη θέση του για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Σε εγκύκλιο, που έστειλε μόλις χθες ο υποργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αναφέρει: «Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαΐου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρα κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία.

Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο γραφείου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμου Δανιηλίδη και άλλων δημάρχων, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης.

Προτεινόμενα Άρθρα