Χωρίς μέτρο και…ανάλυση!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Αγαπημένα αθλήματα των συμπολιτών το τένις και οι πολεμικές τέχνες σύμφωνα με την δημοσκόπηση!!!

Οι…δημοσκοπήσεις ήταν πάντα ένα αντικείμενο προς διερεύνηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Ρωτάω…1000 άτομα και με διάφορες…κλίμακες που μόνο εγώ γνωρίζω βγάζω ένα συμπέρασμα για 10 εκατομμύρια! Στα διάφορα μέσα ενημέρωσης κυρίως τα τελευταία χρόνια με όλες τις εκλογικές διαδικασίες είδαμε πολλούς νικητές και φυσικά λίγους ηττημένους.

Με δεδομένες τις 4άρες και τις 3αρες το τελευταίο διάστημα κάποιοι πλέον το έριξαν στο βόλει ή μάλλον με βάση την δημοσκόπηση που έκαναν σημαία τους, στο τένις και τις πολεμικές τέχνες.

Ναι καλά διαβάσετε τα πιο δημοφιλή αθλήματα για τους οπαδούς του συμπολίτη είναι το τένις και οι πολεμικές τέχνες (με ίδιους ψήφους με το ποδόσφαιρο!!!).

Προφανώς για αυτό η μισή Θεσσαλονίκη είναι ΠΑΟΚ!!! Παίζουν όλοι τένις! Την ίδια στιγμή ενώ ο ΑΡΗΣ έχει Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του ταε-κβο-ντο, τον Αλέξανδρο Νικολαίδη δεν έχει κανένα οπαδό του. Επίσης να ξέρετε ότι με βάση το γκάλοπ δεν υπάρχουν Αρειανοί 18-24 χρονών!!! Παρακαλώ ενημερώστε φίλους και γνωστούς σε αυτή την ηλικία ότι δεν είναι ΑΡΗΣ και δεν το ξέρουν!

Και για να μην αναφερόμαστε μόνο στα…δικά μας. Σύμφωνα με το γκάλοπ 300.000 Αεκτζήδες άλλαξαν ομάδα μετά την πτώση της ομάδας τους στην Γ εθνική. Τι έγιναν; Μάλλον ΠΑΟΚ και Παναθηναικός!

Εμείς δεν αμφισβητούμε καμία δημοσκόπηση γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουμε σε δημοσκοπήσεις. Εμείς ακούμε κάθε μέρα τον κόσμο στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, βλέπουμε τον ενεργό κόσμο των ομάδων στα γήπεδα.

Θεωρούμε όμως ότι ρωτώντας 1400 άτομα σε όλη την Ελλάδα μπορούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες να κάνουν την διαφορά. Θα έχει ενδιαφέρον,λοιπόν, κάποιος να απαντήσει πόσοι είναι οι άνθρωποι που ρωτήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και από ποιες περιοχές. Γιατί Δυτική Θεσσαλονίκη είναι η Νεάπολη, δυτική είναι και ο Εύοσμος. Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι Χαριλάου, ανατολική είναι και η Τούμπα.

Θα είχε ενδιαφέρον πραγματικά να μάθει ο κόσμος πόσοι είναι οι άνθρωποι που τοποθετήθηκαν και από ποιες περιοχές. Ειδικά το πόσοι. Γιατί αν ρωτάς πχ 100 άτομα στην Θεσσαλονίκη προφανώς και η αναγωγή στο 1εκατομμύριο δεν είναι και τόσο ασφαλής. Επίσης τι εννοούμε…Θεσσαλονίκη. Νομό Θεσσαλονίκης; Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης; Την πόλη της Θεσσαλονίκης; Τον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Για να αντιληφθείτε τι μπορεί να συμβαίνει ενίοτε σας παραθέτουμε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για τις ευρωεκλογές στην χώρα μας λίγους μήνες πριν. Μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα. Η ΝΔ ως γνωστόν δεν κέρδισε τις ευρωεκλογές όπως προβλέπονταν αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

Η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό από ότι τις έδινε η δημοσκόπηση (και την έβγαζε πέμπτη), το ΠΑΣΟΚ είχε επίσης διπλάσια ποσοστά και βγήκε τέταρτο, ενώ η δημοσκόπηση το έβγαζε έκτο, ενώ το Ποτάμι που το έβγαζε τρίτο με 7,8 τελικά βγήκε πέμπτο με 6,6%. Αυτά σε μία δημοσκόπηση για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Γιατί σε μία άλλη της ίδιας εταιρίας για την ίδια εφημερίδα ήταν τελείως διαφορετικά, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πρώτος, η ΝΔ δεύτερη, αλλά με διαφορετικά ποσοστά από ότι τελικά πήρε και κατά τα άλλα τελείως διαφορετικές θέσεις και ποσοστά για Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Αναφορικά με τα αθλητικά, οι δημοσκοπήσεις γίνονται στα γήπεδα. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ με γήπεδο 5500 στο μπάσκετ και κεκλεισμένων των θυρών έχει τα ίδια εισιτήρια με τον συμπολίτη. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ που…έπεφτε στην Λίγκα ήταν τέταρτος στα εισιτήρια με 2-3 χιλιάδες κόσμου διαφορά από ομάδες που πήγαιναν και καλά για πρωτάθλημα. Ειδικά όμως ο κόσμος του ΑΡΗ κάθε εβδομάδα δίνει τις απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις στα…χωράφια της Γ εθνικής γεμίζοντας όλα τα γήπεδα.

Και πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον η ίδια έρευνα να γίνονταν την χρονιά της Ατλέτικο που οι συνθήκες ήταν ίδιες για τις δυο ομάδες στην Θεσσαλονίκη. Τότε όμως όλες θάφτηκαν χωρίς μέτρο και καμία ανάλυση!

ΥΓ Οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται από το όποιο ΜΜΕ (στην συγκεκριμένη περίπτωση από το SDNA), αλλά από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Για να μην την ακούνε άδικα οι συνάδελφοι…

Προτεινόμενα Άρθρα