"Εγώ έκανα όσα σου είπα, τώρα η σειρά σου"

από AllAboutARIS

Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα-τελεσίγραφο μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση κάλυψε τον απαραίτητο δρόμο και έκανε υποχωρήσεις για το συμφωνημένο 70% του Μνημονίου, θα καλέσει την κ. Μέρκελ να παρέμβει ώστε οι δανειστές να υποχωρήσουν στο υπόλοιπο 30%, θέτοντας ξεκάθαρα διλήμματα.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι η Ελλάδα έκανε όλα όσα είχε δεσμευτεί ο ίδιος απέναντι στην καγκελάριο και τώρα είναι η ώρα της να δράσει. «Εγώ έκανα όσα σου είπα. Τώρα κάνε και εσύ όσα μου είπες» θα πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός, που θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, πρόκειται να ζητήσει τήρηση όλων όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο προκειμένου οι εταίροι θα καλύψουν το υπόλοιπο 30% για τη συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας θα θέσει ζήτημα εκπλήρωσης των όρων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Σε περίπτωση που οι δανειστές επιλέξουν την ρήξη, η ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολιάζει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Προτεινόμενα Άρθρα