Με νέα πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής

από AllAboutARIS

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πως η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα, με νέες προτάσεις.

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για το Μέγαρο Μαξίμου, με την Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης να συζητά για τρεις ώρες το Σάββατο, το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.
Κορυφαία στελέχη επιβεβαιώνουν, πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της μία νέα πρόταση τη Δευτέρα, προκειμένου να κλείσει το κενό που υπάρχει.

Προς το παρόν, από το Μαξίμου τηρείται σιγή ιχθύος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η νέα πρόταση της κυβέρνησης, προβλέπει:

 – Τρεις συντελεστές ΦΠΑ: 6,5% – 13% – 23%

– Μετατάξεις σε τρόφιμα, και ξενοδοχεία

 – Άμεση κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που μπορεί να αποδώσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ

– Κοιτούν κ τις υψηλές επικουρικές αν κ κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως δεν αποδίδουν πολλά, είναι μόλις 80.000 σε σύνολο 3 εκατομμυρίων οπότε δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά με τους δανειστές.

– Έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις (μένει να δούμε πού θα κινηθεί ο συντελεστής και από ποιο ύψος)

 – Εισφορά αλληλεγγύης για εισόδημα 30.000 (κι εδώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ο συντελεστής αν και πόσο η κυβέρνηση θέλει να τον ανεβάσει ως κάποιο ισοδύναμο μέτρο)

 – Ιδιωτικοποιήσεις

 – Διατήρηση ΕΝΦΙΑ με παλιές αντικειμενικές αξίες

 – Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

– Βασικό ζητούμενο από την ελληνική πλευρά είναι οι δανειστές να δεχτούν κάποια ελάφρυνση του δημόσιου χρέους….

Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές

Το Μαξίμου από την πλευρά του επιμένει στις κόκκινες γραμμές, δεν δέχεται κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε να πάει η ΔΕΗ στο 23%.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου ερωτώμενος αν θα υπάρξει συμφωνία, είπε “το επιδιώκουμε”.

Επαφές στις λίγες ώρες που απομένουν αναμένεται να υπάρξουν…

Οι πληροφορίες χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς  βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή όλο το Σαββατοκύριακο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα, τουλάχιστον η τηλεδιάσκεψη που είχαμε πληροφορηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και με Μέρκελ και Ολάντ.

Όλα τα δεδομένα αναμένεται να τεθούν αύριο στο τραπέζι όπου στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί κυβερνητικό συμβούλιο.

Προτεινόμενα Άρθρα