Συμφωνία στο Eurogroup για το δάνειο-γέφυρα 7 δις

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Σε συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα κατέληξε το Eurogroup προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας μας ύψους 7 δις ευρώ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα βγουν αύριο αφού οριστικοποιηθούν πρώτα κάποια τεχνικά ζητήματα για τη μορφή που θα έχει αυτή η συμφωνία του βραχυπρόθεσμου προγράμματος.

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων τα ξημερώματα από την ελληνική βουλή με 229 θετικές ψήφους, αποτέλεσε το σινιάλο τόσο στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια αλλά και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συζητήθηκαν η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τις μεταρρυθμίσεις στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και αποφασίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει η στήριξη στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για την πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ αλλά και των δόσεων του ΔΝΤ.

Ο Γ.Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων και να δοθεί η σχετική εντολή στους θεσμούς, ώστε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την παροχή νέου προγράμματος στήριξης μέσω του ESM.

Προτεινόμενα Άρθρα