"Με τον ΑΡΗ ξανά στη Super League"

από AllAboutARIS

Ο μέσος του ΑΡΗ μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κι έθεσε ως στόχο την επιστροφή του ΑΡΗ σε δύο χρόνια στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4” ο Γιώργος Καζναφέρης:

Για το πώς αισθάνεται που έχει αγωνιστεί με τον ΑΡΗ στην Ευρώπη και τώρα τον βλέπει στη Γ’ Εθνική: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι. Ο ΑΡΗΣ εκείνη την περίοδο ήταν στα πάνω του, μετά ακολούθησε μία εποχή κακής διαχείρισης και βρέθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Ομάδες σαν τον ΑΡΗ όμως με κόσμο που τις στηρίζει πάντα επιστρέφουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Για το αν ήταν εύκολη η απόφασή του να έρθει στον ΑΡΗ: «Αυτό που με έκανε να έρθω ήταν το πλάνο του προέδρου. Ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τις απαιτήσεις του και τον στόχο της ομάδας. Αυτός είναι η άνοδος κάθε χρόνο για να επιστρέψουμε το συντομότερο στη Super League. Αυτό ήταν που με έπεισε να έρθω στην ομάδα. Χαίρομαι να αγωνίζομαι στον ΑΡΗ και στο Κλεάνθης Βικελίδης μπροστά σε τόσο κόσμο».

Για τους λόγους που τον έκαναν να φύγει από την ομάδα στην προηγούμενη θητεία του: «Τότε τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα κι έψαξα κάτι καλύτερο για μένα και την καριέρα μου».

Για το ρόλο του στη μεσαία γραμμή: «Στον ΑΡΗ έχω αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και όπου μου ζητηθεί να αγωνιστώ, θα το κάνω. Ο προπονητής θεωρεί ότι εκεί μπορώ να βοηθήσω περισσότερο αυτή τη στιγμή».

Για την απόδοσή του στον αγώνα με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου: «Σιγά-σιγά ανεβαίνει όλη η ομάδα. Δεν ήμουν μόνο εγώ που έπαιξα καλά. Όλοι μαζί προσπαθούμε και δεν νομίζω ότι ξεχώρισε κάποιος με την ατομική του απόδοση. Η νίκη ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά».

Για το καλοκαίρι που πέρασε: «Ήταν λίγο μπερδεμένα τα πράγματα γιατί είχα συμβόλαιο με τον Εργοτέλη. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να μην με αποδεσμεύσουν αλλά τελικά κατάφερα να μείνω ελεύθερος, ήταν όμως αργά και δεν είχα πολλές επιλογές. Τότε ήρθε η πρόταση του ΑΡΗ κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα».

Για το ξεκίνημα του ΑΡΗ: «Δείχνουμε αποφασιστικότητα σε κάθε παιχνίδι και παίζουμε με στόχο τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζουμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο γιατί υπάρχει και η κούραση αφού ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Το σημαντικό βέβαια είναι οι τρεις βαθμοί. Είμαστε στην κορυφή κι εκεί θα πρέπει να διατηρηθούμε μέχρι το τέλος».

Για τη συνέχεια της σεζόν:  «Όταν η ομάδα φτάσει στο 100% ετοιμότητας πιστεύω θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και θα γίνουν και τα παιχνίδια πιο εύκολα για μας. Ακόμα και τώρα που δεν είμαστε έτοιμοι, δείχνουμε ότι μπορούμε να τελειώνουμε τους αγώνες από το πρώτο ημίχρονο, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Το ίδιο έγινε και χθες, αλλά δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση ώστε να τις εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε πιο εύκολη τη συνέχεια του αγώνα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος μας αλλά είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε άμεσα και πήραμε τη νίκη. Είναι δεδομένο ότι όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον ΑΡΗ, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε».

Για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Ρόβα: «Έχουμε ξαναπαίξει μαζί για ένα εξάμηνο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα στο σύνολό της αλλά και η μεταξύ μας συνεργασία θα βελτιωθεί στη διάρκεια της σεζόν».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο: «Έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν τα αποτελέσματα της δουλειάς στις προπονήσεις. Ο ΑΡΗΣ έχει αποκτήσει την ταυτότητα που θέλει ο προπονητής μας. Υπάρχει πειθαρχία στα αποδυτήρια. Πρόκειται για έναν προπονητή γνωστό σε όλους».

Για το αν πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του Α’ γύρου θα έχει κριθεί η άνοδος: «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μακάρι να υπάρξουν στραβοπατήματα από τους αντιπάλους μας κι εμείς να προχωράμε μόνο με νίκες ώστε να παραμείνουμε πρώτοι και να αυξήσουμε και τη διαφορά μας από τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες, άγνωστες στους περισσότερους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ: «Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουμε ούτε τα ρόστερ αυτών των ομάδων. Δεν θέλω να μειώσω τους αντιπάλους μας αλλά αυτό συμβαίνει. Από την πλευρά μας κοιτάμε με σοβαρότητα κάθε αγώνα και στόχος μας είναι να καθαρίζουμε τη νίκη από νωρίς. Όσο βελτιωνόμαστε θα το κάνουμε και πιο εύκολα». 

Για την ύπαρξη πολλών παικτών επιπέδου Super League στο ρόστερ κι αν θα παρακινήσει αυτό κι άλλους παίκτες να έρθουν στον ΑΡΗ: «Η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ καλή. Οι ποδοσφαιριστές μιλάμε μεταξύ μας και δεν κρύβω ότι έχω ήδη δεχθεί τηλεφώνημα από παίκτη που αγωνίζεται στη Super League και μου ζητούσε πληροφορίες για το τι γίνεται στον ΑΡΗ ώστε του χρόνου να έρθει κι αυτός». 

Για το αν θα ήθελε τον Μάρκο Βελλίδη ξανά συμπαίκτη του: «Έχει χαράξει τη δική του πορεία και είναι δύσκολο να έρθει σε αυτή την κατηγορία. Είναι ένας τερματοφύλακας με λαμπρό μέλλον και θα ήθελα να τον δω να παίζει στο εξωτερικό. Είναι δουλευταράς, του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό και πιστεύω ότι σύντομα θα κάνει το βήμα παραπάνω». 

Για τις επιλογές του μετά την πρώτη θητεία του στον ΑΡΗ: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος. Φεύγοντας από τον ΑΡΗ συνέβησαν πολλά ανάποδα πράγματα, ήμουν κι άπειρος τότε. Όλα στη ζωή όμως είναι μαθήματα. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα είμαι με τον ΑΡΗ ξανά στη Super League».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X