Ποδοσφαιριστές στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης του Κολωνακίου

από AllAboutARIS

Ποδοσφαιριστές αλλά και ονόματα από το χώρο της showbiz περιλαμβάνει το «πελατολόγιο» των διακινητών του κυκλώματος κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε την Τετάρτη η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας που διατηρούν πολυτελή μαγαζιά σε Κολωνάκι και Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε δύο ομάδες, όπου η μια είχε αναλάβει την εισαγωγή και η άλλη την διακίνηση των ουσιών σε στέκια επωνύμων.

Οι Αρχές μετά από πολύμηνη έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος, έχουν διαπιστώσει και τον τρόπο που γινόταν το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν το «μαύρο» χρήμα είτε αγοράζοντας νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι και την Γλυφάδα, είτε τα υπενοικίαζαν για ένα χρονικό διάστημα. Παράλληλα προέβαιναν και στην αγορά σκαφών αναψυχής τα οποία στην συνέχεια μεταπωλούσαν.

Μάλιστα, εξετάζετε και το ενδεχόμενο της «συνεργασίας» του κυκλώματος με στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία. 

Παράλληλα από τις δεκάδες συνομιλίες μελών του κυκλώματος και πελατών που έχει καταγράψει ο υπερ – κοριός, προελαύνουν ονόματα «φωτιά» από γνωστά πρόσωπα της Showbiz αλλά και επιχειρηματικών κύκλων. Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να επικοινωνούν με μέλη του κυκλώματος για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών είναι γνωστοί ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες και τραγουδιστές.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι επιχειρηματίες είχαν μπει στο μικροσκόπιο κατά την προεκλογική περίοδο των δύο τελευταίων χρόνων όταν και συναντούσαν βουλευτές και πολιτευτές με τους οποίους μάλιστα έβγαζαν και… selfie. Ορισμένοι από τους επιχειρηματίες μάλιστα προέβαιναν και σε διάφορες αγαθοεργίες, που αφορούσαν τη σίτιση, υποδοχή και στέγαση των αστέγων. Αξίζει να τονιστεί ότι οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσο οι συγκεκριμένοι είχαν ρόλο ενδιάμεσων ή αποδεκτών των παραγγελιών και των προμηθειών των ναρκωτικών στις ιδιοκτησίες τους.

Τέλος, από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα συλληφθέντων έχουν κατασχεθεί περίπου 20 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA και Skunk, ενώ αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Προτεινόμενα Άρθρα