"Η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί κανονικά"

από AllAboutARIS

Το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ αλλά και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το λογιστικό κομμάτι της εκκαθάρισης μίλησε για την πορεία της διαδικασίας και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκποίηση του Νέου Ρυσίου, τα πράγματα θα μπουν στο τελικό στάδιο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Στάθης Ρούσσος στον αέρα του “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για την εκκαθάριση και το λογιστικό κομμάτι της που έχει αναλάβει ο ίδιος: «Η εκκαθάριση προχωράει κανονικά. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, σε αντίθεση με όσα ακούγονται δημόσια από διάφορους για αυτή την υπόθεση, πως σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα που ασχολούμαι εγώ για την εκκαθάριση, αφενός δεν πρόκειται να βγω να μιλήσω δημόσια και αφετέρου, θα τα φέρω εις πέρας όπως και κάθε τι που αναλαμβάνω. Πολλά πράγματα που έγιναν δεν χρειάζεται να τα μαθαίνει ο κόσμος γιατί η εκκαθάριση όπως έχει καταντήσει δίνει την εντύπωση μάχης, ότι υπάρχουν δηλαδή αντιμαχόμενες πλευρές. Γι’ αυτό και δεν θέλω να μιλάω γιατί προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα και όταν μιλάς δίνεις τη δυνατότητα και στον αντίπαλο να προετοιμαστεί. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΡΗ έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, αν υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν την εκκαθάριση. Αν όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε θα πρέπει να αφήσουν όσους έχουν αναλάβει τη διαδικασία από νομικής και λογιστικής πλευράς να ολοκληρώσουν το έργο τους. Υπάρχει συνεργασία με τους νομικούς της εκκαθάρισης τους κ. κ. Γρόλλιο και Μαστρογιάννη και τελευταία υπάρχει αγαστή συνεργασία και με τον κ. Καρυπίδη κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο». 

Για τις εξελίξεις που δεν υπήρχαν πριν τις τελευταίες εβδομάδες: «Η εκκαθάριση μιας ανώνυμης εταιρείας έχει μια συνέχεια. Όλο το θέμα της “καθυστέρησης” δημιουργήθηκε λόγω της μη δημοσίευσης του ισολογισμού στις 30 Ιουνίου του 2014 από την προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ. Δεν θα κρίνω γιατί δεν δημοσιεύθηκε, είναι και λογικό που δεν δημοσιεύθηκε με όλα αυτά που έγιναν εκείνη τη χρονιά. Έπρεπε όμως να γίνουν και κάποια ακόμα πράγματα από μέρους μας, να βρούμε ποιος πρέπει να υπογράψει αυτόν τον ισολογισμό γιατί άλλαξαν και τρεις διοικήσεις εκείνη τη σεζόν. Υπήρχαν κι άλλα καίρια ερωτήματα. Μας ζητήθηκαν και κάποια στοιχεία που δεν ξέρω αν είναι σωστό που μας ζητήθηκαν από τους συγκεκριμένους που μας ζητήθηκαν. Τα λύσαμε όμως στο τελευταίο διάστημα με τη συνάντηση που είχαμε πριν 2-3 εβδομάδες κι εφόσον βρεθεί λύση με το Ρύσιο, η εκκαθάριση θα τελειώσει κανονικότατα».

Για τους λόγους της καθυστέρησης κι αν οφείλεται στον μη δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015: «Έχει πάρει κανονικά πρωτόκολλο από το ΓΕΜΗ, ο ισολογισμός είναι με ημερομηνία Μαΐου του 2015. Η καθυστέρηση οφείλεται στα στοιχεία που μας ζητήθηκαν και μάλιστα μας ζητήθηκαν καθυστερημένα. Δεν εξετάζουμε όμως αυτό. Για να τελειώσει η εκκαθάριση πρέπει να ολοκληρωθεί η εκποίηση του Ρυσίου. Αυτό το θέμα καθυστέρησε γύρω στους 4-5 μήνες λόγω της αποχής των δικηγόρων και των αναβολών που ζητήθηκαν. Τελικά, εκδικάστηκε χθες και περιμένουμε την απόφαση. Είναι πάρα πολλά πράγματα και δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί θα δημιουργηθούν περισσότερα ερωτήματα. Αυτό που θέλω να πω ως φοροτεχνικός της εκκαθάρισης είναι ότι η διαδικασία προχωράει και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Μην ξεχνάμε ότι και για το άρθρο 99 της ΚΑΕ τα ίδια έλεγαν κάποιοι ότι δεν θα γίνει αλλά στο τέλος έγινε. Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει συσπειρωμένος. Η ΚΑΕ πρέπει να αποτελεί οδηγό για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πριν τρία χρόνια το μπάσκετ δεν είχε ξένους και κόντευε να πέσει και τώρα δείτε που είναι. Όλα αυτά έγιναν με ομαδική δουλειά και συσπείρωση».

Για το αν η προχωρημένη κατάσταση της εκκαθάρισης “εκτιμηθεί” όταν έρθει η ώρα από τους αρμόδιους: «Το πρώτο που θα εκτιμηθεί είναι η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο κ. Καρυπίδης που είναι οικονομικά τακτοποιημένη. Βρισκόμαστε όμως στην Ελλάδα και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ενδεχομένως βάλουν τρικλοποδιές στον ΑΡΗ».

Για τη συνάντηση αναφορικά με το Παλέ αναφορικά με την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου: «Πάντως δεν είναι θετική. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που συντελούν ώστε να μην προχωρήσει κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα είναι θέματα που θα τεθούν ξανά προς συζήτηση».

Για τα έσοδα που χάνει η ΚΑΕ λόγω της χωρητικότητας του Παλέ: «Μπορούμε και γίνονται προσπάθειες να μικρύνουμε την απώλεια με άλλες ενέργειες όπως το τουρνουά του Νίκου Γκάλη, η μπουτίκ, το τμήμα μάρκετινγκ που τώρα στήνεται. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε χέρια Αρειανών μπορεί να μεγαλουργήσει. Αυτή τη στιγμή, η ΚΑΕ βρίσκεται σε χέρια Αρειανών, το έχει αποδείξει αυτό η οικογένεια Λάσκαρη».

Για το ενδεχόμενο κατασκευής νέου γηπέδου: «Το αξίζει ο ΑΡΗΣ αλλά από την άλλη το Παλέ είναι ένας θρύλος για μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το νέο γήπεδο θα είναι μία επένδυση πολύ μεγάλη που θα πρέπει να καταρτιστούν τα κατάλληλα μπίζνες πλαν και οι προοπτικές ώστε να παρθεί μία τέτοια απόφαση».

Για τους πανηγυρισμούς της διοίκησης στον αγώνα με την ΑΕΚ και ιδιαίτερα της Τζώρτζιας Ευσεβίου: «Το διασκεδάζουμε γιατί πριν από δύο χρόνια δεν είχαμε ξένο και δεν ξεχνάμε το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση τότε. Η δουλειά και η αγωνία που περάσαμε όσοι ήμασταν στη διοίκηση εκείνη του Λευτέρη Αρβανίτη. Η οικογένεια Λάσκαρη είδε όλο αυτό που έγινε τότε και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στο πρώτο ραντεβού που κάναμε με την οικογένεια Λάσκαρη το πρώτο που είπαμε ήταν να μην δείξουμε τάσεις νεοπλουτισμού και η πλευρά του Νίκου Λάσκαρη συμφώνησε και έχει την ίδια άποψη».

Προτεινόμενα Άρθρα