Εκτός λειτουργίας όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης

από AllAboutARIS

Με τα χέρια ρίχνονται στη μάχη κατά του χιονιά οι δημοτικοί υπάλληλοι

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν στο σύνολό τους τα μηχανήματα που είχε στη διάθεσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να δώσει τη μάχη ενάντια στον χιονιά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών να είναι πλέον εμφανή ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διέθετε έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα, τα οποία είχε εφοδιάσει με θαλασσινό νερό. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θωμάς Ψαρράς, γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για τον τομέα της πολιτικής προστασίας, «εξαιτίας των πρωτόγνωρα χαμηλών θερμοκρασιών, το αλάτι στις αλατιέρες ‘πέτρωσε’, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο είχαν εφοδιαστεί οι υδροφόρες».

Πλέον οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης δίνουν τη μάχη ενάντια στον χιονιά με τα χέρια, ρίχνοντας αλάτι σε περιοχές με έντονες κλίσεις. Από το πρωί μοιράστηκαν περίπου 6.500 σάκοι με αλάτι σε σχολεία, νοσοκομεία και σε περιοχές όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα. Προτεραιότητα πλέον, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, θα δοθεί στο κεντρικό οδικό δίκτυο της πόλης.

Στ. Καλαφάτης: Σε νιρβάνα η διοίκηση Μπουτάρη

«Ανήμπορη να αντιμετωπίσει μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία» χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, είχε λάβει γνώση έγκαιρα ότι η πόλη θα αντιμετώπιζε μια πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση με τα συνήθη μέτρα. Προφανώς, όμως, για τη διοίκηση αυτή δεν υπάρχει λογική, αλλά αντίθετα, ανημποριά. Δηλαδή, αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης δε γνώριζε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας εκ των προτέρων, τι θα γινόταν σήμερα στην πόλη;».

Ο κ. Καλαφάτης συμπληρώνει πως «ο απαραίτητος εξοπλισμός υπάρχει. Τα κατάλληλα οχήματα υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν (και, μάλιστα, λειτούργησαν με αυτοθυσία). Η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου ήταν γνωστή σε όλους και – θέλω να πιστεύω- και στη διοίκηση. Και, τελικά, τι έγινε; Οι υπεύθυνοι της διοίκησης, ως το μεσημέρι, θαύμαζαν το χιόνι, πίσω από τα παράθυρά τους».

Επίσης, κατηγορεί τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη πως έχει περιέλθει σε «νιρβάνα» και προσθέτει πως οι Θεσσαλονικείς «έχουν ανάγκη μια ικανή δημοτική αρχή που να διαχειρίζεται τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις. Από τα δύσκολα, εξάλλου, κρίνεται μια διοίκηση».

Προτεινόμενα Άρθρα