Άμυνα όπως στο πρώτο παιχνίδι!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η δυνατή άμυνα των "κιτρίνων" θα γλιτώσει από προβλήματα τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη

Η ευκαιρία του ΑΡΗ για ανασύνταξη και επιστροφή στις νίκες είναι το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Στρασμπούργκ. Εκεί οι καλαθοσφαιριστές του Δημήτρη Πρίφτη κρατουν την τύχη στα χέρια τους, καθώς η διαφορά των 19 πόντων του πρώτου παιχνιδιού τους δίνει την ευκαιρία να ελπίζουν ακόμη και σε “χαλαρό” βράδυ,  αν και εφόσον αγωνιστούν το ίδιο συγκεντρωμένα και με την ίδια προσήλωση στην άμυνα, όπως συνέβη στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου.

Κόντρα στου Γάλλους, οι «κίτρινοι» έπαιξαν με πάθος και ενέργεια, μπήκαν με πολλή δύναμη σε όλες τις μονομαχίες, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Το στοιχείο όμως που οδήγησε την ομάδα στη νίκη και της έδωσε την δυνατότητα να «χτίσει» και ισχυρή διαφορά στο σκορ ήταν η άμυνά της.

Με μοναδική εξαίρεση το 2ο δεκάλεπτο (που η Στρασμπούργκ σκόραρε 20 πόντους), ο ΑΡΗΣ δεν δέχτηκε περισσότερους από 15 πόντους στην κάθε περίοδο (8 στην 1η, 11 στην 3η και 13 στην 4η ). Κράτησε μία ομάδα που στην φάση των ομίλων έβαζε μ.ο. 77 πόντους (76,4 για την ακρίβεια) στους 52. Με την σκληρή του άμυνα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την δημιουργικότητα της αντιπάλου του (μόλις 9 ασίστ οι Γάλλοι) και την οδήγησε σε 26 συνολικά λάθη.

Άκρως ενθαρρυντικό επίσης, είναι και τα μόλις έξι ριμπάουντ που έχασαν οι παίκτες του Πρίφτη, με αποτέλεσμα η Στρασμπούργκ να πάρει 5 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες.

Είναι σίγουρο πως το παιχνίδι στην Γαλλία θα είναι τελειώς διαφορετικό από πλευράς γηπεδούχων, καθώς η Στρασμπούργκ στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή και στην φάση των ομίλων κέρδισε τα 6 από τα 7 εντός έδρας παιχνίδια, χάνοντας  μόνο από την Τενερίφη. Κατά μέσο όρο, η ομάδα του Κολέ σκοράρει 75,28 πόντους στην έδρα της και δέχεται 62. Οι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ θα πρέπει να αποφύγουν τα πολλά λάθη και να μην αφήσουν περιθώρια στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να αποκτήσουν βλέψεις πρόκρισης.

Προτεινόμενα Άρθρα