Μέχρι το 2018 στην ΜακΛάρεν ο Αλόνσο

από AllAboutARIS

Ο Φερνάντο Αλόνσο… πείστηκε από την ΜακΛάρεν και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος του 2018 με την αγγλική ομάδα!

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα τετράτροχα σύνολα των τελευταίων ετών, η διάρκεια του οποίου ξεπέρασε σε επεισόδια ακόμα και την… Λάμψη. Δικαίως, βέβαια: το αν θα συνεχίσει ο Φερνάντο Αλόνσο (ίσως ο πληρέστερος οδηγός ολόκληρου του γκριντ) στην απογοητευτική την τελευταία τριετία ΜακΛάρεν, αν θα πάει σε άλλη ομάδα ή αν θα φύγει εντελώς από την Φόρμουλα 1, ήταν ένα θέμα που «αιωρείται» εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Η λογική επέτασσε, λόγω της τραγικής συνεργασίας της ΜακΛάρεν με την Χόντα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2005, 2006) να πάρει το κράνος του και να φύγει από την ομάδα, όμως δύο δεδομένα άλλαξαν την κατάσταση: αφενός του χρόνου οι κινητήρες θα είναι Ρενό στην ΜακΛάρεν (μια ομάδα που «έχρισε» πρωταθλητή τον Nano) και αφετέρου δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση σε μεγάλη ομάδα το 2018. 

«Η επόμενη χρονιά θα είναι το τελικό μας τεστ», δήλωσε ο 36χρονος πιλότος. «Το να τρέχουμε «φορώντας» κινητήρα ίδιο με την Ρεντ Μπουλ θα μας δείξει πόσο καλοί ή κακοί είμαστε…», συμπλήρωσε με νόημα, υπονοώντας σαφώς πως αν δεν είναι η ΜακΛάρεν ούτε του χρόνου ανταγωνιστική, τότε θα κουνήσει μαντήλι χρώματος λευκού.

Αλόνσο γι’ ακόμα μία σεζόν στην ομάδα, λοιπόν. Ο ίδιος πιστεύει πως για το κακό, τετράτροχο χάλι της ΜακΛάρεν ευθυνόταν ο κινητήρας της Χόντα και ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αγωνιστικό μέλλον.

Το ίδιο προσδοκούν και οι αμέτρητοι φαν του.

Ακόμα, ενδεχομένως, και οι «πολέμιοί» του.

Ποιος, αλήθεια, μπορεί να συνηθίσει τον «Φέρνι» στις τελευταίες θέσεις ενός grand prix; 

Προτεινόμενα Άρθρα