Μια ανάσα πριν το πρωτάθλημα ο Μάρκεθ!

από Γιώργος Γκάτος

Ο Ντοβιτσιόζο έκανε καταστροφικό αγώνα και τερμάτισε 13ος

Μπορεί να μην τον “γουστάρει” κανείς- δεν είναι δύσκολο, δεδομένου του συνολικού του στυλ και της συμπεριφοράς του το 2015. Μπορεί να μη σου κάνει… κλικ το πρόσωπό του, μ’ αυτό το “επίπλαστο” χαμόγελο. Μπορεί να στην σπάει εν γένει και να θέλεις να πετάς βελάκια στην αφίσα του. Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί ν’ αρνηθεί κανείς είναι πως πρόκειται- με διαφορά αυτή τη στιγμή- για τον κορυφαίο αναβάτη στο MotoGP. 

Και ο Μαρκ Μάρκεθ το απέδειξε γι’ ακόμα μία φορά σήμερα στην πίστα της Αυστραλίας: με δεδομένο πως ο Ντοβιτσιόζο και η Ducati δεν βλέπονταν σήμερα, του αρκούσε μια απλή παρουσία στο βάθρο για να σφιχταγκαλιάσει τον τίτλο. Όμως, ο Ισπανός δεν συμβιβάζεται με 2εςκαι 3ες θέσεις. 

Έτσι, κάνοντας αγώνα αναμονής και κρατώντας λάστιχο για το τέλος, ο Μαρκ πήρε τη 6η του φετινή νίκη μετά από ένα κ-α-τα-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό grand prix με αλλεπάλληλα προσπεράσματα, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία. Πλέον, στους 2 εναπομείναντες αγώνες χρειάζεται μόλις 18 βαθμούς προκειμένου να πάρει το 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημά του σε 5 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. 

Δεύτερος ήταν ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι που απέδειξε και πάλι πως προχωρημένη του ηλικία είναι απλά ένα- “παράταιρο” για το MotoGP- νούμερο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η έτερη εργοστασιακή Yamaha, με τον Μάβερικ Βινιάλες να περνάει πάνω στον τερματισμό τον Ζαρκό. 

Κράτσλοου, Ιανόνε (πολύ δυνατή εμφάνιση από την Suzuki), Μίλερ, Ρινς, Πολ Εσπαργκαρό και Σμιθ συμπλήρωσαν τη πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο διεκδικητής του στέμματος Ντοβιτσιόζο, ο οποίος “λιποθύμησε” στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν και τερμάτισε μόλις 13ος. 

Δυο στροφές πριν το οριστικό πέσιμο της αυλαίας για το 2017, λοιπόν, ο Μάρκεθ έδειξε πως ο συνδυασμός του με την Ηonda είναι απλά ανίκητος. Καλός ο Ντόβι, όμως για να μπορέσεις να ρίξεις στο καναβάτσο τον παγκόσμιο πρωταθλητή πρέπει να “βοηθήσει” λίγο και ο ίδιος.

Βαθμολογία αναβατών 

1) Μάρκεθ 269

2) Ντοβιτσιόζο 236

3) Βινιάλες 219

4) Ρόσι 188

5) Πεντρόσα 174

6) Ζαρκό 138

7) Λορένθο 117

8) Πετρούτσι 111

9) Κράτσλοου 103

10) Φόλγκερ 84

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα