Ανοιχτός δρόμος για Φέντερερ στη Βασιλεία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το Swiss Indoors ξεκινάει αύριο και είναι της κατηγορίας ATP 500

O 36χρονος Ελβετός, λοιπόν, επτά φορές νικητής στο Swiss Indoors, επιστρέφει στο τουρνουά της γενέτειράς του μετά από δύο χρόνια, έχοντας ως πρώτο αντίπαλο τον ανερχόμενο Αμερικανό Φράνσις Τιάφοου.

Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με Μπενουά Περ ή Στιβ Τζόνσον και στα προημιτελικά λογικά με Ντένις Σαποβάλοφ ή Αντριάν Μαναρινό. Αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και κλείσει θέση στην τετράδα, τότε λογικά θα συναντήσει τον Νταβίντ Γκοφέν ή τον Τζακ Σοκ.

Στο Νο.2 του ταμπλό είναι ο Μάριν Τσίλιτς, που έχει στην πλευρά του τους Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Ο Ράφα Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά, οπότε είναι ευκαιρία για τον Φέντερερ να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή και να τα δώσει όλα στη συνέχεια σε Παρίσι και Λονδίνο.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να αφήσει τελικά το Masters της γαλλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να πάει φρέσκος στο Ο2 και να κυνηγήσει εκεί το τρόπαιο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τη μάχη για το Νο.1. Προέχει για εκείνον ο τίτλος στο ATP Finals!

Το Swiss Indoors ξεκινάει αύριο και είναι της κατηγορίας ATP 500.

Προτεινόμενα Άρθρα