Αποχωρεί (ξανά) από την F1 ο Massa

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ομάδα δεν ανανέωσε έως και σήμερα το συμβόλαιό του

Ο οδηγός της Williams Φελίπε Μάσα ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν του 2017, μέσω ενός video που ανάρτησε στο twitter. Ευχαριστεί την ομάδα, τους φίλους, την οικογένεια και τους θαυμαστές του, χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο βετεράνος οδηγός έχει εκκινήσει σε 267 γκραν πρι και κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων στη F1, σημείωσε 11 νίκες, 41 παρουσίες στο βάθρο και 16 pole position. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 2008, όταν ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον Βρετανό Χάμιλτον.

Η πρώτη φορά που ο Μάσα είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει, ήταν το 2016. Ωστόσο, η μετακίνηση του Μπότας από την Williams στη Mercedes, δημιούργησε ένα κενό που κλήθηκε να καλύψει ο Βραζιλιάνος, καθώς η εμπειρία του θα ήταν πολύ χρήσιμη στην ομάδα. Άλλωστε ο δεύτερος οδηγός, ο νεαρός Στρολ, έκανε μόλις το πρώτο βήμα του στην F1και η βρετανική ομάδα δεν μπορούσε να βασιστεί επάνω του.

Ο Μάσα ωστόσο δεν έδειξε να μπορεί να σηκώσει το βάρος του πρώτου οδηγού, ίσως και λόγω έλλειψης κινήτρου, μένοντας βαθμολογικά πίσω μέχρι στιγμής από τον άπειρο Στρολ. Έτσι, η ομάδα δεν ανανέωσε έως και σήμερα το συμβόλαιό του, εξετάζοντας την πιθανότητα να εντάξει στο δυναμικό της ένας από τους Κούμπιτσα, Ντι Ρέστα ή Βερλάιν.

Αντιλαμβανόμενος το κλίμα και έχοντας ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσει την πρώτη φορά, ο Μάσα πρόλαβε την ομάδα και πραγματοποίησε μια «ηρωική» έξοδο, λίγο πριν του δείξουν την πόρτα η Βρετανοί.

 
Φυσικά οι αβρότητες δεν έλειψαν στις επίσημες ανακοινώσεις, όπου ο Μάσα ευχαριστεί τη Williams «για τα τέσσερα υπέροχα χρόνια» που πέρασαν μαζί, ενώ η Κλερ Γουίλιαμς, αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας, το Μάσα που ανέβαλε την απόφασή του να αποχωρήσει το 2016 και έμεινε μαζί τους.

Προτεινόμενα Άρθρα