Με σούπερ Φουντούλη, πάει για πεντάδα η Ελλάδα

από AllAboutARIS

Την πέμπτη θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης θα διεκδικήσει η εθνική πόλο των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 12-11 τη Ρωσία στον πρώτο αγώνα κατάταξης και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (26/7, 19:15) το Μαυροβούνιο. Κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο αρχηγός, Κωνσταντίνος Φουντούλης, που πέτυχε 7 γκολ.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο οχτάλεπτο. Στο δεύτερο, η επίθεση λειτούργησε εξίσου καλά, αλλά στην άμυνα υπήρχαν προβλήματα, όπως δείχνει και το επιμέρους 4-4. Η αντίδραση των Ρώσων ήρθε στο τρίτο οχτάλεπτο (2-4), αφού κατάφεραν να «πλησιάσουν» στα δύο τέρματα, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος ξαναμπήκαν για τα καλά στο ματς, αφού μείωσαν σε 12-11.

Οι Έλληνες παίκτες δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, εντούτοις, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Παρότι, η εθνική κλήθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο στην τελευταία επίθεση των Ρώσων, λόγω αποβολής του Φουντούλη, ωστόσο, το σουτ του Μπίκοφ, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μπλοκαρίστηκε από τον Σκουμπάκη και έτσι, η «γαλανόλευκη» πανηγύρισε τη νίκη.

Τα οχτάλεπτα: 5-1, 4-4, 2-4, 1-2

Ελλάδα: Φουντούλης 7, Δερβίσης 2, Μουρίκης 2, Βλαχόπουλος.

Ρωσία: Σούκοφ, Μπίκοφ 3, Καρκόφ 2, Κόλοντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Μερκούλοφ, Ναγκάεφ

Προτεινόμενα Άρθρα