Δεν άντεξε με Σερβία η Εθνική πόλο

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε με 9-3 από τη Σερβία και ετοιμάζεται για το χιαστί παιχνίδι με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στο παιχνίδι τόσο σε επίθεση όσο και στην άμυνα δεχόμενη αρκετά γκολ στον παίκτη παραπάνω. Η «γαλανόλευκη» τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου και θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του δεύτερου ομίλου που θα προκύψει από το παιχνίδι ΗΠΑ – Αυστραλία. Πρόκειται για δύο ομάδες που δεν αποτελούν φόβητρο αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη για να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα.

Οι Σέρβοι που είχαν απουσίες αλλά παραμένουν μία εκπληκτική ομάδα έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για ακόμη μία διάκριση. Η Σερβία κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου και προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Οι Σέρβοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μάντιτς στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 με εκπληκτικό γκολ του Γούνα αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλο τέρμα στη συνέχεια του πρώτου οκταλέπτου. Κάπως έτσι οι Σέρβοι με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω προηγήθηκαν με 3-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Σερβία ήταν εντυπωσιακή στο παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω. Από την άλλη η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει τις αμυντικές λύσεις. Κάπως έτσι οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς είχαν απάντησε στο γκολ του Φουντούλη (3-2) και του Μουρίκη (4-3) ενώ έφτασαν στο 6-3 που ήταν το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου με τον Μάντιτς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα οι Σέρβοι είχαν 6/7 στον παίκτη παραπάνω, δείγμα της εντυπωσιακής αποτελεσματικότητάς τους.

Στο τρίτο οκτάλεπτο δόθηκαν μεγάλες μάχες μέσα στο νερό. Κάπως έτσι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο ιδιαίτερο στο πολύ υψηλό επίπεδο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Ελλάδα πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Δύο σερί γκολ του Μάντιτς και ένα του Λάζιτς διαμόρφωσαν το τελικό 9-3 που έφερε την πρώτη ήττα για την Εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-3

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0

Σερβία (Σάβιτς): Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 1, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς 1, Ντομποζάνοβ. 

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα