Προκρίθηκαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

από Αντώνης Γκάτζιος

Στον τρίτο γύρο του City Open 2019 προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε «εκτός έδρας» τον Αμερικανό Τόμι Πολ σε straight sets.

Τι κι αν αγωνιζόταν σε… εχθρικό έδαφος, όντας μάλιστα με 5-3 games πίσω στο δεύτερο σετ; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε και πάλι ότι έχει σπουδαία «πάστα» παίκτη, κερδίζοντας τον αξιόμαχο Αμερικανό Τόμι Πολ με 2-0 σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νο.6 στον κόσμο πήρε το πρώτο σετ (6-3) κινδύνευσε όμως με άμεση ισοφάρισε όταν βρέθηκε να κυνηγά τον αντίπαλό του (3-5) στο δικό του σερβίς.

Την κρίσιμη στιγμή ο Τσιτσιπάς πέτυχε break, κράτησε το δικό του σερβίς και με νέο «σπάσιμο» κέρδισε τον αντίπαλό του (7-5) για να πάρει την πρόκριση στον γ’ γύρο του City Open 2019 της Ουάσινγκτον. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Τζόρνταν Τόμπσον (Αυστραλία) και Ζαν Λενάρτ Στρουφ (Γερμανία).

Πέρασε και η Σάκκαρη

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, η Μαρία Σάκκαρη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με ανατροπή (2-1 σετ) ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάγιο Χίμπι και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του Σαν Χοσέ.
 
Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο μονό του Silicon Valley Classic στην πόλη των ΗΠΑ Σαν Χοσέ συνεχίζεται. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέκλεισε την αθλήτρια από την Ιαπωνία, Μάγιο Χίμπι, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον γ’ γύρο του τουρνουά.

Στην αναμέτρηση, η Χίμπι προηγήθηκε με 1-0 σετ αλλά η Σάκκαρη βρήκε στην συνέχεια τις απαντήσεις και με όπλο την επιτυχία της στο πρώτο σερβίς (9-0 οι άσοι) πήρε την πρόκριση με ανατροπή.

Επόμενος αντίπαλος στους «8» για την Σάκκαρη θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σβιτόλινα (νο.1 του ταμπλό) και Κασάτκινα.

Tα σετ: 6-4, 4-6, 2-6

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα