Τσιτσιπάς: "Θέλω να βοηθήσω την εθνική και στο μέλλον"

από AllAboutARIS

Ο Στέφανος, όπως και πολλοί Έλληνες φίλαθλοι, δεν γνώριζε ότι οι αυριανοί αγώνες στο Τατόι δεν έχουν σημασία για την πρόκριση.

“Έχουμε προκριθεί; Γιατί δεν έχω καταλάβει”, ρώτησε έκπληκτος ο νεαρός τενίστας. Και όταν πήρε καταφατική απάντηση… έλαμψε. “Τώρα που το έμαθα είμαι πολύ χαρούμενος! Είχα μια έξτρα πίεση, νόμιζα ότι έπρεπε να ξανακερδίσουμε”.

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις του από την πρώτη του παρουσία με τα χρώματα της εθνικής; “Είναι διαφορετική η αίσθηση όταν είμαι στο court. O κόσμος μάλλον κάνει τη μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία μου, ακόμα και στον τρόπο που σκέφτομαι. Δεν θέλω να υπερβάλλω, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος παίζει για μένα. Και αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Τώρα που ανακάλυψα το Davis Cup, ίσως θέλω να παίζω πιο συχνά!”.

Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Στέφανος θα συνεχίσει να ενισχύει την εθνική. Είναι, άλλωστε, πολύ συνηθισμένο οι τοπ τενίστες να… παραμελούν το εθνόσημο για την προσωπική του καριέρα. “Τώρα που κάναμε τόσο μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στα πλέι οφ, πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν θέλω να το αφήσω στην άκρη, να μη δώσω σημασία. Ενδιαφέρομαι για τη χώρα μου, ενδιαφέρομαι για την ομάδα και έχουμε καλή πιθανότητα να πάμε ακόμα πιο μακριά”.

Και πρόσθεσε: “Πήρα μια ιδέα του πώς είναι να παίζεις για μια εθνική ομάδα. Είχα αγωνιστεί πολλές φορές ως junior εκπροσωπώντας τη χώρα μου σε κάποια summer camps, αλλά αυτό ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με το tour. Και είναι πολύ ωραία αίσθηση να παίζεις για μια ομάδα. Γενικά το άγχος είναι διαφορετικό. Νιώθεις όταν είσαι στο γήπεδο ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, παίζεις ελεύθερα το παιχνίδι σου. Δεν κυνηγάς πόντους, δεν κυνηγάς λεφτά και αυτό το κάνει πολύ ξεχωριστό. Βγάζεις το καλύτερο σου τένις. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω την εθνική ομάδα και αν υπάρξουν μερικοί ακόμα αθλητές που θα μπουν κάποια στιγμή μαζί με τον Μιχάλη, τον Πέτρο και τον Μάρκο και έχουμε περισσότερες επιλογές από τοπ αθλητές, πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα πάει πολύ καλά, να πάει σε Group I, World Group”.

Δεν είναι σε πειρασμό να ανεβάσει μια πανηγυρική φωτογραφία του με το εθνόσημο στα social media; “Δεν το έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. πρώτα από όλα αυτό θα ήταν σαν να κλέβω, γιατί έχω κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό μου. Και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που όλα κυλούν. Δεν έχω καμία θέληση αυτή τη στιγμή να ξαναμπώ στα social”.

Ο Στέφανος μίλησε για τον Μιχάλη Περβολαράκη με τα καλύτερα λόγια. “Η νίκη του Μιχάλη ήταν πολύ σημαντική γιατί το Μονακό έχει πολύ καλή ομάδα στο διπλό και θα μας έκανε τη ζωή πιο δύσκολη αν έχανε. Ευτυχώς κατάφερε να βρει λύσεις. Νοητικά έμεινε πολύ δυνατός και μπόρεσε να πιστέψει στον εαυτό του στο τρίτο σετ. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παίζει καλύτερα όταν είναι υπό πίεση”.

Μόλις γνωρίστηκαν τα δύο παιδιά, αλλά ο Τσιτσιπάς φαίνεται εντυπωσιασμένος από τον 23χρονο τενίστα. “Είμαι περήφανος για αυτόν, είναι πολύ καλό παιδί. Μου αρέσει η ηρεμία του, η ψυχολογική του ισορροπία όταν είναι στο γήπεδο. Με εμπνέει, ακόμα και αν δεν είναι ακόμα στο Top 100 νομίζω ότι μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως βλέπεις στο tour. Είναι τόσο προσγειωμένος, ισορροπημένος, νιώθω ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ. Νιώθω πως ό,τι απόφαση παίρνει είναι για το καλύτερο. Δεν υπάρχει λάθος για αυτόν! Πραγματικά είμαι περήφανος που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα”.

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα