Απέφυγε τα μπλεξίματα ο Φέντερερ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Είναι 38 ετών και, όμως, κατάφερε να ανακάμψει μετά την τετράωρη μάχη με τον Μίλμαν και να συνεχίσει την πορεία προς τον 21ο Grand Slam τίτλο του

Μετά την απίστευτη απόδραση κόντρα στον Τζον Μίλμαν, ο Ελβετός θρύλος, παρότι είχε ξανά τα σκαμπανεβάσματά του, επικράτησε επιβλητικά τελικά με 4-6, 6-1, 6-2, 6-2 και πέρασε στα προημιτελικά του Australian Open.

Είναι η 57η φορά που βρίσκεται σε οκτάδα Grand Slam και θα βρει εκεί τον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν, ο οποίος άφησε εκτός τον Φάμπιο Φονίνι με 7-6(5), 7-5, 6-7(2), 6-4.

 
Είναι 38 ετών και, όμως, κατάφερε να ανακάμψει μετά την τετράωρη μάχη με τον Μίλμαν και να συνεχίσει την πορεία προς τον 21ο Grand Slam τίτλο του!

Με την πρόκρισή του, μάλιστα, έχει πλέον 15 προημιτελικούς Australian Open στο ενεργητικό του και περνάει πρώτος στη σχετική λίστα, αφήνοντας πίσω του τον Τζον Νιούκομπ. 

Θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα βρει απέναντί του τον Σάντγκρεν και η λογική λέει ότι αν περάσει, θα πέσει πάνω στον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τετράδα. Ημιτελικός-blockbuster!

Στις γυναίκες, η «γηπεδούχος» Άσλεϊ Μπάρτι πέτυχε δύσκολη νίκη σε βάρος της Άλισον Ρισκ με 6-3, 1-6, 6-4 και μπορεί να κάνει όνειρα κατάκτησης του δεύτερου Grand Slam τίτλου της.

Θα πρέπει να ξεπεράσει, πάντως, πρώτα το εμπόδιο της Πέτρα Κβίτοβα, που νωρίτερα έκοψε τον δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη.

Έκλεισαν, λοιπόν, τα πρώτα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης σε άνδρες και γυναίκες: Φέντερερ-Σάντγκρεν, Ράονιτς-Τζόκοβιτς, Μπάρτι-Κβίτοβα, Κένιν-Τζαμπέρ.

Προτεινόμενα Άρθρα