Το πιστεύει ο Μπότας: "Εχω τον ρυθμό να κερδίσω το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον"

από AllAboutARIS

Οι Bottas και Hamilton δείχνουν να βρίσκονται σε μια κατηγορία μόνοι τους, παλεύοντας για το Πρωτάθλημα Οδηγών, καθώς η κυριαρχία της Mercedes δείχνει να μην κοπάζει από τότε που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Φινλανδός κέρδισε στον εναρκτήριο αγώνα για δεύτερη σερί χρονιά, και είναι σίγουρος πως μπορεί να ανατρέψει την περσινή έκβαση του πρωταθλήματος, όπου ο Hamilton κατέκτησε στο τέλος χωρίς ιδιαίτερη πίεση τον τίτλο.

“Θεωρώ πως η απόδοσή μου είναι καλή. Υπήρξαν κάποια ατυχή συμβάντα που μου κόστισαν λίγο, αλλά από άποψη απόδοσης είναι ικανοποιημένος. Είχα ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα. Θεωρώ πως όντως έχω τον ρυθμό φέτος για να κερδίσω τον τίτλο, αλλά προφανώς πρόκειται για ατομική μάχη κάθε σαββατοκύριακο και όλα θα πρέπει να πάνε σωστά. Δεν πήγαν καλά στην Αυστρία στις βροχερές κατατακτήριες, δεν πήγαν καλά στην Ουγγαρία λόγω της εκκίνησης, αλλά από κάθε σαββατοκύριακο έχω μάθει πολλά πράγματα”. δήλωσε ο Bottas στο GPFans.

“Πηγαίνοντας στο Silverstone, ήμουν στην pole position πέρυσι, έτσι νιώθω σιγουριά σε αυτή την πίστα. Είναι μια ωραία πίστα. Γνωρίζω πως ο Lewis είναι αναμφίβολα δυνατός. Είναι παντού δυνατός, αλλά επίσης πιστεύω στην ικανότητά μου να τον κερδίσω και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μου”.

Σχετικά με το εάν συμφωνεί στο ότι η μάχη του τίτλου είναι μια κούρσα για δύο άλογα μεταξύ του ίδιου και του teammate του, ο Bottas απάντησε: “Σε αυτό το σημείο, με βάση δύο διαφορετικές πίστες, ήμασταν οι καλύτεροι και μερικές φορές με μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί μια σεζόν, και εάν ξεκινήσουμε να το βλέπουμε έτσι, θα είναι λάθος από μεριά μας, έτσι θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Εάν κοιτάξετε στο μέλλον, θεωρώ πως όποιον και αν ρωτήσετε στον κόσμο για το πως εκτιμά πως θα είναι τα πράγματα, ναι, θα έλεγε πως η μάχη θα είναι μεταξύ εμού και του Lewis. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είναι η Formula 1 και όλα μπορούν να αλλάξουν. Για μένα, το βασικό είναι να βελτιώσω την απόδοσή μου και να κερδίσω τον teammate μου και όλους τους υπόλοιπους στην πίστα”.

Προτεινόμενα Άρθρα