Η Σβιόντεκ "πάτησε" τη Χάλεπ!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έξω και η Μπέρτενς!

Από… άλλο πλανήτη η νεαρή Πολωνή, Νο.56 στον κόσμο, επικράτησε της 29χρονης Ρουμάνας (Νο.2) με 6-1, 6-2 σε μόλις 68 λεπτά και πέρασε στην οκτάδα του γαλλικού Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της. Πέρυσι, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, η Χάλεπ είχε επικρατήσει της Ίγκα με 6-1, 6-0 σε μόλις 45 λεπτά!

Εκτός των άλλων, έσπασε και το εκπληκτικό σερί της Σιμόνα, που είχε 17 συνεχόμενες νίκες με τίτλους στην Πράγα, το Ντουμπάι και τη Ρώμη!

Αλλά δεν ήταν δυνατόν να μη σπάσει από αυτή την υπερταλαντούχα τενίστρια από τη Βαρσοβία, που πρόλαβε σε δύο σετ να σημειώσει 30 winners παίζοντας με απίστευτο θάρρος και αποφασιστικότητα.

 
Δεν είναι τυχαίο ότι στον δρόμο της προς τα προημιτελικά έχει αποκλείσει με επιβλητικό τρόπο πριν τη Χάλεπ τις Βοντρούσοβα, Ισιέ, Μπουσάρντ. Συνολικά έχει χάσει μόνο 16 γκέιμ!

Έξω και η Μπέρτενς!
Η επόμενη αντίπαλος της Σβιόντεκ δεν είναι η Κίκι Μπέρτενς, αλλά η qualifier Μαρτίνα Τρεβιζάν που άφησε έξω τη Μαρία Σάκκαρη στον προηγούμενο γύρο! Η 26χρονη Ιταλίδα, Νο.159 στον κόσμο, νίκησε την τενίστρια από την Ολλανδία (Νο.8) με 6-4, 6-4 και το όνειρο συνεχίζεται…

Το φοβερό είναι ότι πριν αρχίσει η διοργάνωση, η αριστερόχειρας Τρεβιζάν δεν είχε νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και τώρα έχει φτάσει στην οκτάδα έχοντας αποκλείσει κατά σειρά Γκοφ, Σάκκαρη και Μπέρτενς.

Τα πάντα είναι, λοιπόν, ανοιχτά στο Παρίσι και το μόνο βέβαιο είναι ότι με την «κατάρρευση» των νικητριών Grand Slam, θα έχουμε «πρωτάρα» φιναλίστ από το πάνω μέρος του ταμπλό!

Οι μόνες νικήτριες Grand Slam που παραμένουν στη διοργάνωση είναι οι Πέτρα Κβίτοβα και Σοφία Κένιν, καθώς χθες «έφυγαν» και οι Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, Γέλενα Οσταπένκο.

Προτεινόμενα Άρθρα