«Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός»

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Χαριτωνίδης μίλησε στο “AllAboutARIS on AIR” για πολλά από τα θέματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη ΑΡΗ.

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΡΗ Κώστας Χαριτωνίδη φιλοξενήθηκε στο Libero 107.4 και την εκπομπή “AllAboutARIS on AIR”. Αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ:

«Υπάρχει διάθεση  απ’ όλους για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν έχουμε έρθει από τα… βουνά, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.  Αν δεν έχεις διάθεση δεν μπορείς να κάνει τίποτα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Μετά την γενική συνέλευση πιάσαμε ήδη δουλειά και έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις.

Λειτουργήσαμε με επιτυχία το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο το οποίο είναι πηγή εσόδων και το οποίο για 2-3 μήνες ήταν σε αδράνεια. Προσπαθήσαμε επιμέρους θέματα να τα φέρουμε σε μία τάξη. Η αδειοδότηση για την ομάδα του βόλεϊ για το ΙΚΑ για το ασφαλιστικό. Έτρεξε πάρα πολύ ο πρόεδρος ο οποίος ομολογώ πως αν δεν είχε την διάθεση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα παραπάνω. Αυτή βέβαια είναι η αρχή. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά ακόμη».

Για την τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε για τις συζητήσεις με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ τόνισε: «Εμείς είμαστε μια διοίκηση πρωτοδικείου και πρέπει να είμαστε έννομοι. Αν δεν πάρουμε τα νόμιμα από ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΡΗΣ εμείς θα νομίσουμε, οπότε δεν μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία και να δημιουργηθούν και άλλα μεγάλα προβλήματα. Πρέπει όλοι να είναι σωστοί απέναντί στις υποχρεώσεις τους.

Ας είμαστε εμείς στις υποχρεώσεις μας εντάξει και από εκεί και πέρα αν περισσεύει κάτι θα υπάρξει η βοήθεια. Αν έχουμε τόσα ανοίγματα είναι γιατί φταίει σε κάτι ο Ερασιτέχνης; Σαφώς και όχι. Και εμείς οικοδεσπότες είμαστε εδώ μπορεί να αλλάξουμε και τις κλειδαριές.

Από τη νομοθεσία πρέπει να παίρνει κάποια χρήματα ο Ερασιτέχνης και από την ΠΑΕ και από την ΚΑΕ και κάποιοι πρέπει να τα δίνουν. Αν δεν τα παίρνει ο ΑΕ τότε ας κλείσουμε τον Ερασιτέχνη και να τελειώνουμε. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Θα συζητήσουμε σαν επιτροπή και από βδομάδα θα έχουμε ραντεβού με όλους. Με τον κ. Ηλιάδη τα έχουμε πει. Τα έχει αποδεχθεί όλα και δε νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα».

Ο κ. Χαριτωνίδης ανέφερε και ένα τρανταχτό παράδειγμα: «Ένας από τα κλασικά και μεγαλύτερα παραδείγματα είναι η μεταγραφεί του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ πήρε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και ο Ερασιτέχνης πήρε ένα μεγάλο μηδενικό.
Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός σε όλα τα τμήματα. Ο ΑΡΗΣ είναι ενιαίος και σε μια οικογένεια πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Πρέπει να υπάρχει αλληλοβοήθεια ειδικά όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα»

Για το… αγαπημένο του τμήμα το βόλεϊ ανέφερε: «Είπα στον Κράβαρικ πως λόγω των προβλημάτων που είχαμε πήγα όλο και όλο 2 φορές στην προπόνηση όσο έλειπε. Μας απορρόφησαν τον τελευταίο καιρό τα σοβαρά προβλήματα με την αδειοδότηση αλλα και πολλά άλλα. Η ομάδα έχει διάθεση έχει καλό υλικό και θα έχουμε καλύτερη ομάδα και καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι».

Για το κριτήριο της επιλογής του Κράβαρικ στον πάγκο του ΑΡΗ επισήμανε «Καταρχήν ο Αντρέι πέρασε και από εμάς. Αύριο έχουμε και την επέτειο του Σούπερ Καπ με την κατάκτηση επί του Ολυμπιακού. Ήταν μια σπουδαία χρονιά τότε με γεμάτη επιτυχίες. Πέρυσι για πρώτη φορά ασχολήθηκε με την προπονητική. Ήταν δεύτερος προπονητής της Εθνικής Σλοβακίας εδώ και δύο χρόνια και κρίναμε ότι μπορεί να τραβήξει το… κάρο. Οι παίκτες τον σέβονται και ευελπιστούμε να τα πάει όσο καλύτερα γίνεται».

Για τον στόχο της ομάδας βόλεϊ τόνισε: «Στόχος μας μια ανταγωνιστική ομάδα που όποιος μας κερδίζει θα φτύνει αίμα».

Για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο βόλεϊ είπε: «Με οποιαδήποτε ομάδα και αν παίζεις και κερδίζεις είναι υπέρ σου, ένα παραπάνω όταν αυτό είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Αύριο παίζουμε με τον ΠΑΟΚ και σαφώς θέλουμε να κερδίσουμε. Είχα την τύχη να είχα την αίσθηση της ήττας ελάχιστες φορές από την συγκεκριμένη ομάδα. Καλός ο αντίπαλος όμως και εμείς κάνουμε μια αξιόλογη ομάδα. Και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι ένα αξιόλογο σύνολο και η Νίκη Αιγινίου. Καλώ τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τα παιχνίδια αρχής γενομένης από το αυριανό με τον ΠΑΟΚ στις 19.30».

Προτεινόμενα Άρθρα