«Άκυρη» εκκίνηση…

από AllAboutARIS

Χρειάζεται δουλειά ακόμα η ομάδα του Κράβαρικ – φανερή η απουσία του Κυριακίδη, που πήρε πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής, καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος

Χρειάζεται δουλειά ακόμα η ομάδα του Κράβαρικ – φανερή η απουσία του Κυριακίδη, που πήρε πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής, καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος

Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό ο ΑΡΗΣ, που στην πρεμιέρα της Volleyleague, ηττήθηκε με 2-3 σετ από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στη Μίκρα.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι «κίτρινοι» δεν έπεισαν με την απόδοση τους, έχοντας πολλά κενά διαστήματα και στηριζόμενοι επιθετικά, επί το πλείστον στον Αρμενάκη, τον οποίο οι αντίπαλοι έκλεισαν αρκετές φορές.

Φανερή επίσης ήταν και η απουσία του Γιάννη Κυριακίδη, με τον έμπειρ ακραίο να χρησιμοποιείται ελάχιστα από τον Κράβαρικ, καθώς ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΑΡΗ, ο οποίος αν και με μικρή διαφορά, διατηρούσε από την αρχή το προβάδισμα (8-7).

Το σκηνικό άλλαξε άρδην μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, με την Αλεξανδρούπολη να κάνει την αντεπίθεση της, και από το 14-12, να φτάνει στο 14-16. Ένα προβάδισμα το οποίο οι Θρακιώτες διατηρήσαν μέχρι και το φινάλε του σετ, το οποίο και κατέκτησαν με 20-25.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, το δεύτερο είχε πιο αμφίρροπη εξέλιξη. Αν και ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα με 1-5, κατάφερε και το έφερε στα ίσια, ενώ μετά το 1-0, ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ, στο 10-9.

Από το 16-14 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, δείχνοντας πως το σετ θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως και έγινε, αφού καμία από τις δύο δεν το τελείωσε στους 25 πόντους. Ο ΑΡΗΣ όμως ήταν αυτός που υπερτέρησε στις λεπτομέρειες, φτάνοντας έτσι στο 28-26 και την ισοφάριση του αγώνα. Με τη συνέχεια ωστόσο, να μην είναι ανάλογη.

Η Αλεξανδρούπολη επέβαλε πλήρως την κυριαρχία της στο τρίτο σετ, ξέφυγε γρήγορα στο σκορ, και το… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (13-25), έχοντας απέναντι της έναν πολύ κακό ΑΡΗ. Οι «κίτρινοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη.

Βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην άμυνα του Εθνικού πάνω στο φιλέ και με τον Αρμενάκη να ανεβάζει ρυθμούς, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι στο τέταρτο σετ (16-13 το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ). Αλλά και πάλι, τα γνωστά σημάδια… αυτοκτονίας έκαναν την εμφάνιση τους, με τον ΑΡΗ, ενώ ήταν μπροστά με 20-16, να βλέπει τους Θρακιώτες να επιστρέφουν και να ισοφαρίζουν σε 21-21. Ευτυχώς όμως, η εμπειρία του Αρμενάκη μίλησε στο φινάλε, με αποτέλεσμα να γίνει το 26-24 και το 2-2.

Δυστυχώς για την ομάδα του Κράβαρικ, δεν έγινε το ίδιο στο τάι μπρέικ. Με απόδοση παρόμοια του τρίτου σετ, ο Εθνικός ξέφυγε εύκολα στο σκορ (3-8), ο ΑΡΗΣ δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να έρθει μοιραία το και η ήττα για τους «κίτρινους».

Τα σετ του αγώνα: 20-25, 28-26, 13-25, 26-24

Προτεινόμενα Άρθρα