«Είμαστε συγκλονισμένοι»

από AllAboutARIS

«Ήταν αδύνατο να σωθεί»

Στον “Αρένα” μίλησε ο έφορος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΑΡΗ, Άρης Σαρηγιαννίδης, αναφερόμενος στο χθεσινό τραγικό περιστατικό, με τον ξαφνικό χαμό του Γιώργου Περσιανλή.

Αναλυτικά: 

«Είναι ένα τραγικό το γεγονός. Είμαστε συγκλονισμένοι, όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο κόσμος του Άρη και του βόλεϊ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος που κουβεντιάζαμε 1-2 λεπτά πριν για την έκβαση του ματς, έφυγε τόσο ξαφνικά».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, καμία απολύτως. Ήταν πάρα πολύ ευδιάθετος και δεν μας είχε δώσει καμία ένδειξη. Μάλιστα, μιάμιση ώρα πριν από το παιχνίδι, κάναμε μια κουβέντα για τις ακαδημίες και για το πώς πάει η γυναικεία ομάδα».

Για το πώς ήταν ως άνθρωπος ο Γιώργος Περσιανλής: «Ο Γιώργος ήταν ένας ‘ζεστός’ άνθρωπος, γλυκομίλητος, πραγματικός εργάτης, που δούλευε με προγραμματισμό και ήξερε τι έπρεπε να κάνει».

Για τις στιγμές, που ακολούθησαν μετά την ανακοπή: «Δυστυχώς, ήταν αδύνατο να σωθεί ο άνθρωπος. Ήρθε αμέσως ο Αντώνης ο Πήττας, που είναι πατέρας μιας αθλήτριάς μας και ειδικός, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται, πράγματι μέσα σε 5-6 λεπτά ήρθε και το ΕΚΑΒ και μία κινητή μονάδα, όμως, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ζήσει».

Για το αν υπάρχει απάντηση στο ‘γιατί’ έφυγε τόσο πρόωρα: «Δεν υπάρχει απάντηση σίγουρα. Εγώ τον Γιώργο τον γνώρισα πριν από 4-5 μήνες, δέσαμε κατευθείαν και προγραμματίσαμε τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

Για τις στιγμές, πριν την ανακοπή: «Ξαφνικά στο 21-17 του 3ου σετ, ακούμπησε για λίγο στον τοίχο, παραπάτησε και έπεσε. Στην αρχή νομίζαμε ότι λιποθύμησε και πάλευε με την αναπνοή του…».

Για τα τελευταία λόγια, που του είχε πει: «Λίγα λεπτά πριν, είχε πάρει τάιμ-αουτ, για να ‘ξυπνήσει’ η ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν ευδιάθετος, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή».

Προτεινόμενα Άρθρα