Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η Serie A

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ντέρμπι απόψε στο «Σαν Σίρο», μεταξύ Μίλαν και Λάτσιο στις 21:45

Η εκκίνηση της 5ης «στροφής» του Campionato δίνεται απόψε στο «Σαν Σίρο», με τους «ροσονέρι» να υποδέχονται τους «γαλάζιους» της πρωτεύουσας.

Μπορεί η επικράτηση επί της Σαμπντόρια να ήρθε με μεγάλη δόση τύχης, οι παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα ωστόσο, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες χτίζοντας ένα νικηφόρο σερί που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν ψυχολογία αλλά και να ανέβουν στη βαθμολογία.

Οι «αετοί» από την άλλη, προέρχονται από άνετη επικράτηση επί της Πεσκάρα, νίκη που εντελώς «αθόρυβα» τους έφερε στα υψηλά στρώματα της κατάταξης, όπου και θέλουν να παραμείνουν.

Στα αγωνιστικά, ο Κάρλος Μπάκα επιστρέφει στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, έχοντας στο πλάι του τους Νιάνγκ και Σούσο, με τον Λαπαντούλα να μένει στον πάγκο αφού δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε στη Γένοβα. Στη δεξιά της μεσαίας γραμμής γυρίζει ο Κούτσκα, ενώ στην άμυνα ο Άμπατε θα ξεκουραστεί, με τους Καλάμπρια και Ντε Σίλιο να παίρνουν θέση στα άκρα.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αργεντινού μέσου Μπίλια λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα, με τον Ιταλό τεχνικό να μην θέλει να ρισκάρει ένα βαρύ τραυματισμό, βάζοντας στην θέση του τον Κατάλντι. Πιθανή η επιστροφή του Φελίπε Άντερσον, με τον Μπάστα να είναι το φαβορί για να αναλάβει την δεξιά πτέρυγα στο 3-5-2 που εφαρμόζει ο 43χρονος τεχνικός.

Σπουδαίο «ορεκτικό» απόψε (21:45), με τη συνέχεια να δίνεται αύριο αργά το απόγευμα(19:30) στη Μπολόνια, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Σαμπντόρια, με το κυρίως πιάτο να ακολουθεί στις 21:45 με πληθώρα αναμετρήσεων. Επικίνδυνη έξοδος για την πρωτοπόρο Νάπολι στο «Μαράσι», εκεί όπου την περιμένει η δυνατή φέτος Τζένοα. Μίλικ και Μέρτενς παίρνουν θέση στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό, ο Γκούλαμ θα είναι αριστερά, ενώ δίλημμα υπάρχει για την χρησιμοποίηση ενός εκ των Ζορζίνιο και Ντιαβαρά, με τους «azzurri» να θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή. Ο Ίβαν Γιούριτς από την άλλη καταστρώνει τα πλάνα του προσπαθώντας να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Βελόζο, ενώ στην επίθεση όλα δείχνουν πως θα βρίσκονται οι Παβολέτι και Γκακπέ που θεωρείται επικρατέστερος του Οκάμπος.

Η Γιουβέντους θέλοντας να γιατρέψει τις «πληγές» που της άφησε η ήττα από την Ίντερ στο «derby d’Italia», φιλοξενεί την Κάλιαρι που προέρχεται από «τριάρα» στην Αταλάντα, με τον Μάρκο Μποριέλο να ηγείται της επίθεσης των Σάρδων, σκοράροντας ανελλιπώς. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρίσκεται σε δίλλημα για το αν θα επιλέξει το 4-3-3 ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη του 3-5-2. Στην πρώτη περίπτωση, θέση στη μεσαία γραμμή θα έχει ο Ερνάνες, ενώ στη δεύτερη δημιουργείται χώρος για τους Κουαδράδο, Πιάτσα, με τον Κροάτη να παίρνει φανέλα βασικού σε κάθε περίπτωση αγωνιζόμενος στα άκρα ή στο πλευρό του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, καθώς ο Ντιμπάλα αναμένεται να μείνει στον πάγκο.

Η Ίντερ, με την ψυχολογία στα ύψη, ταξιδεύει στο Έμπολι, με τον Φρανκ Ντε Μπουρ να μην έχει στη διάθεσή του τον εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους, Μπανέγκα, ο οποίος είναι τιμωρημένος, με τον Κοντογκμπιά να δείχνει η πιθανότερη επιλογή αντικαταστάτη. Στα άκρα της άμυνας ο Ναγκατόμο θα δώσει ανάσες στον Ντ’ Αμπρόζιο, με τον Πέρισιτς να αντικαθιστά τον Έντερ που κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία» ξόδεψε πολλές δυνάμεις.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Ρόμα που υποδέχεται την νεοφώτιστη Κροτόνε, η οποία την Κυριακή πήρε τον πρώτο της βαθμό στη Serie A. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σκέφτεται να προβεί σε ελάχιστες αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στη Φλωρεντία, με μοναδικές αλλαγές του Ναϊνγκολάν στο χώρο του κέντρου και τους Τότι, Ελ Σαράουι στην επιθετική γραμμή.

«Δοκιμασία» για την Φιορεντίνα, που χωρίς τον Αστόρι αλλά με τους Κάλινιτς, Μπαμπακάρ στη επίθεση, θα προσπαθήσει να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Ουντινέζε, με την ομάδα του Ορέστη Καρνέζη να μην έχει περιθώρια για δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα, μετά από αυτή κόντρα στην Κιέβο.

Μάχη πάγκων μεταξύ Μάσιμο Όντο και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στη Πεσκάρα, όπου τα «δελφίνια» αντιμετωπίζουν την Τορίνο, ενδιαφέρον παιχνίδι στη Βερόνα με τη Κιέβο να κοντράρεται με τη Σασουόλο, ενώ στο Μπέργκαμο, σε ένα ματς με στενά περιθώρια και για τους δύο, η Αταλάντα υποδέχεται την Παλέρμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 20/9
Μίλαν- Λάτσιο 21:45

Τετάρτη 21/9
Μπολόνια- Σαμπντόρια 19:30
Τζένοα- Νάπολι 21:45
Γιουβέντους- Κάλιαρι 21:45
Έμπολι- Ίντερ 21:45
Αταλάντα- Παλέρμο 21:45
Κιέβο- Σασουόλο 21:45
Πεσκάρα- Τορίνο 21:45
Ρόμα- Κροτόνε 21:45
Ουντινέζε- Φιορεντίνα 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο 24/9
Παλέρμο- Γιουβέντους 19:00
Nάπολι- Κιέβο 21:45

Κυριακή 25/9
Τορίνο-Ρόμα 13:30
Τζένοα- Πεσκάρα 16:00
Ίντερ- Μπολόνια 16:00
Λάτσιο- Έμπολι 16:00
Σασουόλο- Ουντινέζε 16:00
Φιορεντίνα- Μίλαν 21:45

Δευτέρα 26/9
Κροτόνε- Αταλάντα 20:00
Kάλιαρι- Σαμπντόρια 22:00

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα