Πολύ φτηνά τη γλίτωσε ο Φέτελ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Γερμανός πιλότος έβρισε αισχρά μέσω του team radio τον αγωνιστικό διευθυντή της F1 και τον Φερστάπεν.

Δεν θα έχει καμία συνέπεια τελικά ο Φέτελ, παρά τις βαριές κουβέντες που εκστόμισε για τον Τσάρλι Γουίτινγκ και τον Μαξ Φερστάπεν, λίγο πριν την ολοκλήρωση του GP στο Μεξικό, μέσω της ενδοεπικοινωνίας της Ferrari. Οι οποίες, ωστόσο, ακούστηκαν  στα πέρατα της υφηλίου, καθώς μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση.

Η FIA, μέσω την ανακοίνωσής της ξεκαθαρίζει ότι ο Φέτελ διασώθηκε γιατί αμέσως ζήτησε συγγνώμη τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από τους Γουίτινγκ και Φερστάπεν. Τόνισε όμως ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που κάποιος τη γλιτώνει τόσο φτηνά.

Διαβάστε τη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση της FIA, για να έχετε μια πλήρη εικόνα του σκεπτικού της:

«Κατά το πρόσφατο Γκραν Πρι του Μεξικού, ο οδηγός της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε σχόλια μέσω του team radio χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις,  που απευθύνονταν τόσο στον αγωνιστικό διευθυντή της Φόρμουλα 1 Τσάρλι Γουίτινγκ, όσο και σε συναθλητή του.

Αυτές, ακούστηκαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα. Αμέσως μετά από το περιστατικό, ο Φέτελ αναζήτησε τον Γουίτινγκ για να ζητήσει συγγνώμη. Στη συνέχεια, με δική του πρωτοβουλία, έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της FIA Ζαν Τοντ και τον Γουίτινγκ. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ζητήσει συγγνώμη και από τον Μαξ Φερστάπεν. Τέλος ορκίστηκε ότι τέτοιο περιστατικό δεν θα συμβεί ξανά.

Λόγω της ειλικρινούς μεταμέλειας, ο πρόεδρος της FIA αποφάσισε, κατ’ εξαίρεση, να μην λάβει πειθαρχικά μέτρα και να μην παραπέμψει τον Φέτελ στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA.

Η FIA καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ειδικά όταν απευθύνονται σε στελέχη των αγώνων ή σε συναθλητές. Θεωρεί δε πως όλοι οι συμμετέχοντες σέβονται απόλυτα αυτή τη θέση. Ιδιαίτερα λόγω του ότι αποτελούν παράδειγμα για το κοινό και πολύ περισσότερο για τους νέους.

Με αυτή την ευκαιρία, η FIA ενημερώνει ότι, σε περίπτωση οποιουδήποτε ανάλογου συμβάντος, θα ληφθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα.  Επίσης, το όποιο περιστατικό θα παραπεμφθεί για κρίση στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA».

Προτεινόμενα Άρθρα