Ντου και ανοιγμένα κεφάλια στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πριν την αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό έγιναν επεισόδια καθώς φίλοι των ερυθρόλευκων εμφανίστηκαν φουριόζοι και έγιναν μάχες μέσα και έξω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στις 12:30 ήταν προγραμματισμένο να γίνει το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει λόγω σοβαρών επεισοδίων που έγιναν μέσα και έξω από το κλειστό της οδού Αρτάκης.

Συγκεκριμένα, ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, περίπου 70-100 άτομα, όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, μπήκαν μέσα στο γήπεδο φουριόζοι (από μια ορθάνοιχτη πόρτα) και προκάλεσαν αναταραχή, αφού αρχικά δεν ήξεραν που θα κάτσουν και συνεπλάκησαν με φίλους του Πανιωνίου.

Στη συνέχεια έκατσαν σε μια κερκίδα, αλλά 15 λεπτά αργότερα αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από το γήπεδο και τότε έγινε ο χαμός. Επεισόδια, ανοιγμένα κεφάλια, οδομαχίες με καπνογόνα, λοστούς και φωτοβολίδες. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως από τα σοβαρά επεισόδια υπάρχουν και τραυματίες αφού είδαν ακόμα και φιλάθλους με αίματα στο κεφάλι, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη αποχώρησε από το κλειστό.

Πλέον, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και η αναμέτρηση θα ξεκινήσει κανονικά με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι υπεύθυνοι του Πανιωνίου έκαναν λόγο για «τρομερά επεισόδια», τόνισαν χαρακτηριστικά: «Μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, 80-100 οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με κράνη, λοστούς και όλα τα σχετικά βρέθηκαν έξω από το γήπεδο της οδού Αρτάκης και συνεπλάκησαν με μερικούς φιλάθλους του Πανιωνίου. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει κάτι, μέχρι που όλοι αυτοί έκαναν “ντου” στο γήπεδο. Εκεί λίγο ηρέμησαν τα πράγματα, όμως, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και, λόγω και των καπνογόνων, οι διαιτητές αποφάσισαν να μη ξεκινήσουν το παιχνίδι. Τελικά, αυτοί οι 100 οργανωμένοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν -χωρίς να ξέρουμε που βρίσκονται τώρα- και το παιχνίδι θα ξεκινήσει κανονικά, αφού ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Νέας Σμύρνης εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του.

Εμείς, είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και είχαμε ειδοποιήσει με ειδικά γραπτά αιτήματα από την Παρασκευή όλες τις υπεύθυνες αρχές, όμως τα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο δεν έκαναν τίποτα.

Να σημειωθεί εδώ πως το κλίμα ήταν πολύ καλό, και σαν Πανιώνιος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους απλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, που ήρθαν στο γήπεδο και έκατσαν δίπλα μας. Μάλιστα, σαν διοίκηση έχουμε προγραμματίσει να βραβεύσουμε και να τιμήσουμε με ανθοδέσμες τέσσερις παίκτριες του Ολυμπιακού, που έχουν αγωνιστεί παλιότερα στην ομάδα μας. Δεν υπήρχε από πουθενά καμία πρόθεση για να γίνουν όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, με προπηλακισμούς, ξύλο και πιστόλια φωτοβολίδων».

Προτεινόμενα Άρθρα