Εκτός ημιτελικών η Εθνική νεανίδων

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ήττα με 15-10 από την Ισπανία που σήμανε και τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο Όκλαντ υπέστη η Εθνική μας ομάδα στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πάρα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση με τις Ισπανίδες να πάρουν σημαντική διαφορά πέντε τερμάτων (6-1) με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα έγιναν ακόμη πιο δύσκολο στο δεύτερο οκτάλεπτο, όται η διαφορά έφτασε ακόμη και στα οκτώ τέρματα (10-2) προτού η Εθνική μας μειώσει στο 10-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τα πέντε τέρματα. Η Ελευθεριάδου με δικό της γκολ 3:38 πριν το τέλος του αγώνα διαμόρφωσε το 13-9 αλλά ήταν πια αργά για την Εθνική μας ομάδα που ρίσκαρε αρκετά στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να καταφέρει την απόλυτη ανατροπή.

Για τις θέσεις 5-8 η Εθνική Νεανίδων θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, που ηττήθηκε στον δεύτερο προημιτελικό από την Ιταλία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 10-15

Οκτάλεπτα: 1-6, 2-4, 2-2, 5-3

Ελλάδα (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη, Ελευθεριάδου 5, Πλευρίτου 1, Σελετοπούλου 1, Παπαναστασίου Δ., Πάτρα, Μαυρωτά, Μυριοκεφαλιτάκη, Κοτσιώνη

Ισπανία (Τζόρντι Βαλς): Ντομένε, Κρέσπι 2, Λέιτον 1, Γκιράλ 5, Αθνάρ 3, Γκόσετ, Γκόμεζ, Μπαρίνγκο, Μποναμούσα 1, Ντίαζ 1, Ρούτγκερς

Προτεινόμενα Άρθρα