Έβγαλε «σκούπα» κόντρα στη Μπαρτσελόνα και έφυγε για τελικούς η Ρεάλ (vids)

από AllAboutARIS

Αφεντικό στα φετινά «Clasico» του ισπανικού μπάσκετ η Ρεάλ Μαδρίτης! Μετά τις δύο άνετες νίκες στη Μαδρίτη, η ομάδα του Τσους Ματέο πήρε το ματς-θρίλερ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» επί της Μπαρτσελόνα (92-95), βγάζοντας έτσι «σκούπα» επί της «αιώνιας αντιπάλου», πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς της ACB.

 

Κορυφαίος για τους «μερένχες» ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο με 21 πόντους και 6 ασίστ, την ώρα όπου οι Μούσα (14π., 7ασ.), Ταβάρες (13π.), Πουαριέ (12π.) και Γιαμπουσέλι (12π.) ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους «μπλαουγκράνα», που υπέστησαν την 7η φετινή ήττα τους στα 9 Clasico απέναντι στη Ρεάλ, ξεχώρισε μονάχα ο εκπληκτικός απόψε Τζαμπάρι Πάρκερ Τζούνιορ με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πλέον, οι Μαδριλένοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ουνικάχα Μάλαγα-Μούρθια, με τους δεύτερους να προηγούνται 2-1 στη σειρά.

Το ματς:
Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να πετυχαίνει 5 πόντους, προηγήθηκε με 7-2 στο 3′. Η απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν άμεση και μάλιστα δυναμική, καθώς, με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 12-0, έκανε το 7-14 στο 5′. Μάλιστα, οι «μερένχες» συνέχισαν να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και με τους Καμπάτσο και Γιαμπουσέλι σε εξαιρετική κατάσταση έφτασαν μέχρι και το +11 (17-28) στο 9′, προτού οι «μπλαουγκράνα» μειώσουν με τρεις βολές του Μπριθουέλα στο φινάλε στο 20-28 της περιόδου.Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του Τσους Ματέο με τρίποντο του Γιουλ και δίποντο του Πουαριέ έφτασε για πρώτη φορά στο +13 (20-33) στο 11′. Με αντεπίθεση διαρκείας και με μπροστάρηδες τους Πάρκερ και Ερνανγκόμεθ, οι Καταλανοί «ροκάνισα» τη διαφορά, μειώνοντας στους 3 (31-34) στο 15′.

Ωστόσο, η Ρεάλ «χτυπώντας» στη ρακέτα διατηρούσε το πάνω χέρι στο σκορ, έστω και με μικρές διαφορές, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +4 για το 49-45.Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στις αρχές της τρίτης περιόδου, εκεί όπου με πέντε προσωπικούς πόντους του Μάριο Χεζόνια, η Ρεάλ πήγε στο +6 (49-55) 22′. Κάπου εκεί ωστόσο, η Μπαρτσελόνα με ένα γρήγορο σερί 8-0 δια χειρός Σατοράνσκι, Αμπρίνες και Πάρκερ, πέρασε μπροστά μετά από ώρα με 57-54 στο 24′, με τις δύο ομάδες έκτοτε να ανταλλάζουν «χτυπήματα», με το προβάδισμα να αλλάζει συνολικά οκτώ φορές χέρια στα τελευταία πέντε λεπτά του δεκαλέπτου! Με τρίποντο του Ρούμπιο σε «νεκρό» χρόνο, οι «μπλαουγκράνα» έκλεισαν την περίοδο μπροστά με 76-72, βάζοντας για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα το κοινό του «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 45-49, 76-72, 92-95

Προτεινόμενα Άρθρα